Özdilek

Kültür/Sanat

Arabulucular Ara Bulamadı Metal-İş 'te Grev

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Arabulucular Ara Bulamadı …

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikası ile MESS arasında Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu süreci önceki gün bitti. Taraflar arabulucu sürecinde de anlaşmaya varmadı ve Birleşik Metal-İş greve hazırlanıyor. Gebze ile birlikte Bekaert ve Standart Depo ile birlikte yaklaşık 3 bin işçiyi ilgilendiren görüşmelerin Arabulucu raporunu hazırladığı süreçte de bir anlaşma sağlanmazsa greve gidilecek.

 

GREVE HAZIRLANILIYOR

Türk Metal Sendikası’nın bayramdan önce MESS ile anlaşmaya varmasının ardından Birleşik metal-İş Sendikası verilen yüzde 5,35 oranındaki zammı kabul etmeyeceğini ve sözleşmeyi imzalamayacağını söyledi. 22 Aralık’ta başlayan arabulucu süreci önceki gün sona erdi. Pazartesi günü yapılan son görüşmede de anlaşmaya varmayan taraflar, arabulucunun raporlarını bakanlığa göndermesi sürecinde de görüşme yapmaya hazır. Konu ile ilgili bilgi veren Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, “Biz greve çıkacak gibi örgütlenme çalışmamızı yaparız. Ama süreç içinde MESS’in bir teklifi olması halinde yine görüşme yaparız. Arabulucunun kararının bakanlıktan gelmesinin ardından biz de grev çalışmalarına başlayacağız” dedi. Anlaşma sağlanmaması halinde Mart ayında greve çıkılacak.

Kaynak: Demokrat Kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat