Özdilek

Güncel

Anneler için bebek emzirme kabinleri

Sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillendirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan annelere büyük kolaylık sağlayacak olan Bebek Emzirme ve Bakım Ünitesi’ni İzmit Belediyesi önünde bulunan

27 Şubat 2014 Saat: 11:55
Anneler için bebek emzirme kabinleri
Anneler için bebek emzirme kabinleri

Türkiye’nin çocuk doktoru tek belediye başkanı olarak çocuk odaklı hizmetlere büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Doğan hizmete açılan Bebek Emzirme ve Bakım Ünitesi’nin annelerin hayatına büyük kolaylık getireceğini söyledi. Doğan “anne ve çocukların beklentilerini çok iyi anlıyorum. Bu uygulamada bunun sonucunda ortaya çıktı. Yurtdışında pek çok örneği bulunan bu uygulama Kocaeli’de bir ilk ve örnek bir hizmettir” dedi.

 

YENİ NESİL BELEDİYECİK

 

İnsanın olduğu her yerde olmayı ve oradaki yaşam standardını iyileştirmeyi temel alan yeni nesil belediyecilik anlayışı içinde olduklarına dikkat çeken Doğan “ biz İzmitlilerin olduğu her yerde olmaya, İzmit’te yaşayan herkesin yaşam standardını yükseltmeye söz verdik. Sözümüzü bu güne kadar tuttuk. Bundan sonra da tutacağız” dedi.

 

“GERİDE KALDILAR”

 

Doğan “ yol yapmak, çöp toplamak, su getirmek gibi zaten yapmak zorunda olduğun hizmetlerle şehri yönetiyorum sanmak çok gerilerde kaldı. Eski tarz siyasilerin ve yönetim anlayışlarının şehri yönetmesi mümkün değil. Onlar enerjileri ile yönetim anlayışları ile, ufukları ile çok geride kaldılar. Artık insan odaklı yaklaşımlar var. Sosyal belediyecilik var. Çocuğa, gence, kadına, emekliye, engelliye yapılmamış olan hizmeti yapmak var” dedi.

 

“HALKIMIZIN DERDİ BİZİM DERDİMİZ”

 

“Bizim derdimiz 1 yaşındaki çocuğuna süt götüremeyen, çocuğunu dershaneye gönderemeyen babadır. Çarşıya çıktığında çocuğunu emziremeyen, ona bakamayan annelerdir. Gece gündüz çalışıp da istediği refaha ulaşamayan çocuğunu sinemaya, havuza, tatile götüremeyen işçimiz, köylümüz, memurumuz, esnafımızın derdi bizim derdimizdir. Gençlerimizin işsizliği bizim derdimizdir. İşte bunları dert edindiğimiz için işçimizin hakkını yemiyoruz, anneleri düşünerek her türlü hizmeti yapıyoruz, mahalleye havuz kuruyor, çocuklara bisiklet veriyor, mahalle etüt merkezleri açıyor,ücretsiz sinema kuruyor ve Sarısu Kampı’nda çocuklarımıza tatil keyfi sunuyoruz” diyen Başkan Doğan halkın derdini kendilerine dert bildiklerini ifade etti.

 

“KURUŞUNUZA SAHİP ÇIKTIK”

 

“Bu hizmetleri yaparken çocuklarımızın, kadınlarımızın, emeklimizin hakkını kimseye yedirmedik, kuruşunuza sahip çıktık, hizmet için kullandık” diyen Başkan Doğan “geçtiğimiz dönemlerde torunlarımızın hakkını İngilizlere kaptıranlara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 100 yıl daha ödenecek borç bırakanlara gereken cevabı halkın vereceğini söyledi.

 

ANNELER UYGULAMADAN MEMNUN

 

Bebek Emzirme ve Bakım Ünitesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Doğan’a vatandaşlar bu uygulama için çok teşekkür ettiler. Hizmetten memnun olduklarını ifade eden kadınlar Bebek Emzirme ve Bakım Ünitelerinin sayılarının arttırılmasını istediler. Doğan şehrin yoğun olan bölgeleri için bu talebi değerlendireceklerini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat