Özdilek

Kültür/Sanat

Ankara Sanat Tiyatrosu, BİLKAR’ın Konuğu Olarak Gebze’de

Dario Fo’dan: Ödenmeyecek Ödemiyoruz.

12 Aralık 2016 Saat: 11:17
Ankara Sanat Tiyatrosu, BİLKAR’ın Konuğu Olarak Gebze’de
Ankara Sanat Tiyatrosu, BİLKAR’ın Konuğu Olarak Gebze’de

Gebze’nin kültür sanattaki en aktif, üretken sivil toplum örgütlerinden Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Kooperatifi – BİLKAR yeni etkinliğinde tiyatroseverleri mutlu edecek.

Ankara Sanat Tiyatrosu, Dario Fo tarafından yazılan, Füsun Demirel tarafından dilimize çevrilen, “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunu 13 Aralık 2016 Salı günü akşamı 19.30’da, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Yönetmenliği Levent Ülgen tarafından üstlenilen oyunda dekor işçiliğinde Arda Güler imzası var. Özlem Evren (yönetmen yardımcısı), Hakan Dündar (dekor), Murat Atmış (ışık), Bora Balcı (efekt), Engin Alpateş (kostüm tasarım) reji ekibini tamamladı.

Oyunda roller ise Hakan Güven, Murat Demirbaş, Fulya Koçak, Meltem Gülenç, Ferhat Büküş, Hasan Tanay, Emre Şen, Hakkı Gültekin arasında pay edildi.

Oyun davetiyeleri oyun akşamı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi girişinde kurulacak stanttan, oyun gününe kadar BİLKAR’ın Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altınhan İşhanı, birinci kattaki yerinden tahsis edilebilecek.

0533 719 85 42 numaralı GSM hattı da başvuruları kabul ediyor.

Oyuna Dair

Oyun, İtalya varoşlarında yasam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi...

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yasayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!" diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar. 

Polis tarafından kuşatılan bir mahalle, kovalayan polisler, kaçan insanlar, aranan evler, saklanmaya çalışılan yiyecekler. Sistemi eleştiren fakat aynı zamanda sistemin kurallarını savunan bir koca karşısında, kalkıştığı eylemi savunabilmek için türlü oyunlara girişen bir kadın ve soluksuz bir kovalamaca...

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat