Özdilek

Kültür/Sanat

Amir Ateş'e Onur Gecesi Düzenlendi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir, üstad Amir Ateş onuruna doğduğu yer olan Kandıra’da TSM gecesi düzenledi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği’nin yaşayan büyük üstatlarından Amir Ateş onuruna bir gece düzenledi. Amir Ateş’in doğduğu yer olan Kandıra’da gerçekleştirilen gecede, Türk Sanat Müziği Korosu büyük ustanın şarkılarını seslendirildi. Geceye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu koronun arasına girerek Amir Ateş’in ‘Çamlıca Yolları Yokuşlu’ adlı şarkısını söyledi.

 

ONUR GECESİNE KATILDILAR

Kandıra Turan Güneş Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen Amir Ateş Onur Gecesi’ne, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, Kültür Sanat Konservautar Şube Müdürü Mehmet Kesen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN

Gecede Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nu şef Neşe Sarısözen Adalı yönetti. Konser, koronun ‘Bir kızıl goncaya benzer dudağın’ adlı ünlü Amir Ateş bestesini seslendirmesiyle başladı. Koronun ardından, solo şarkılara geçildi. Solist Erkan Keskin, TRT Sanatçısı Kadir Adıgüzel ile koro sanatçıları solo performanslarını sergiledi. Solistler Amir Ateş’in, en sevilen şarkılarını başarı ile seslendirdi.

 

ONUR DUYDUM

Konserin sonunda sahneye davet edilen Amir Ateş doğdu yer olan Kandıra’da kendisi adına düzenlenen gece için teşekkür etti. Amir Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun kendisini sanat danışmanlığına getirerek onurlandırdığını kaydetti. Konuşmasında genç solistlere seslenen Amir Ateş, “Türk Sanat Müziği’ne sahip çıkıp, yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Türk Sanat Müziğimizin emin ellerde olduğunu görmek beni mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 

HOCAMIZLA NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da, Amir Ateş gibi bir üstadın Kocaeli’nin önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. “Hocamızla ne kadar iftihar etsek azdır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde Türk Sanat Müziği’nin gelişmesi için Amir Ateş ile önemli çalışmalara imza atılacağını kaydetti. Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal ise, Kandıra’nın her zaman müzikle iç içe yaşadığını ve içinden önemli sanatçıları çıkarttığına dikkat çekti. Erkal, Amir Ateş’in Kandıra’ya gurur veren isimlerden olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN, AMİR ATEŞ BESTESİ SESLENDİRDİ

Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yanına Amir Ateş’ i alarak koronun son şarkısına eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu koro ile birlikte Amir Ateş’in ünlü bestesi ‘Çamlıca Yolları Yokuşlu’ adlı şarkısını söyledi. Amir Ateş de yine Kandıra için yazdığı bir şarkısını misafirler için okudu.

 

KANDIRA YOĞURDU VE BEZİ

Gecenin sonunda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, üstat Amir Ateş, şef Neşe Sarısözen Adalı ile TRT sanatçısı Kadir Adıgüzel’e çiçek verdi. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan da Başkan Karaosmanoğlu ve Amir Ateş’e ünlü Kandıra Bezi ile Kandıra Yoğurdu hediye etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat