Özdilek

Güncel

Amcasından 6 kilo altın çaldı

İzmit'te arkadaşı ile birlik olan bir genç amcasının evine girerek evde bulunan külçe altınlar ile yaklaşık 30 bin avro parayı çaldı.

22 Eylül 2014 Saat: 16:23
Amcasından 6 kilo altın çaldı
Amcasından 6 kilo altın çaldı

Gün geçmiyor ki İzmit'te ilginç olaylar yaşanmasın. İzmit'in tarihi semtinde yaşayan yaşlı bir kişinin evinden 6 kilo altın ile yaklaşık 30 bin avrosunu çalan şahıs öz yeğeni çıktı.

Olay, bir ay önce İzmit ilçesi Hacı Hasan Mahallesi Yukarı Pazar Caddesi üzerinde meydana geldi. 61 yaşındaki İ.A. isimli vatandaş kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından adli bir konu hakkında bilgi almak için karakola çağırıldı. Polis tarafından çağrıldığını düşünen yaşlı adam hemen karakola gitti. Karakola gidince çağırılmadığını anlayan yaşlı adam evine geri döndü. Eve geldiğinde dairesinin dağınık olduğunu ve sakladığı 6 kilo külçe altın ile yaklaşık 30 bin avrosunun çalındığını fark etti. Tüm birikimlerinin çalındığını anlayan İ.A. tekrar aynı karakola giderek başına gelen hırsızlık olayı ile ilgili şikayetçi oldu.

Yeğen A.A., hırsızın kendi kardeşi M.A. ve arkadaşı V.A. olduğunu ve onun kullandığı otomobilin bagajında 3 kilo altın ve yaklaşık 60 Bin TL bulduğunu söyledi. Karakolda verdiği ifadesinde yeğeni M.A.’dan şikayetçi olan İ.A. hırsız yeğeninin ve arkadaşının yakalanmasını istedi. Şikayet üzerine çalışma başlatan Saraybahçe Polis Merkezi Amirliği ekipleri ve İzmit ilçe Asayiş Bürosu ekipleri hırsızlık zanlısı M.A. ile arkadaşı V.A.’yı oturdukları evde yakaladı.

Bir milyon liranın üzerinde amcasına ait altın ve parayı çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan M.A.’nın uzun süredir maddi sıkıntı çektiği sebebiyle hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini ve bu paralarla iki adet araba aldıklarını itiraf ettiği öne sürüldü. Bahse konu hırsızlık zanlısı yeğen M.A. amcasını evden uzaklaştırmak içinde polis gibi arayarak karakola gitmesini sağladı. Daha sonra eve önceden yaptırdığı yedek anahtarla kapıyı açarak içeri giren zanlılar hastaneden aldığı hasta eldiveniyle parmak izi bırakmadan hırsızlık olayını gerçekleştirmişti. Suçlarını kabul eden hırsızlık zanlıları M.A. ve arkadaşı V.A. tamamlanan adli işlemlerinin ve alınan ifadelerinin ardından dün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat