Özdilek

Siyaset

Altunyuva: Aday adayı sayısı 50’yi bulabilir

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, 2011 genel seçimlerinde ilimizden 41 kişinin milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatarak bu dönem milletvekili aday adayı sayısının 50’yi bulabileceğini ifade etti.

24 Şubat 2015 Saat: 17:35
Altunyuva: Aday adayı sayısı 50’yi bulabilir
Altunyuva: Aday adayı sayısı 50’yi bulabilir

Sözlerine ülke gündemiyle ilgili düşüncelerini aktararak başlayan Başkan Altunyuva, “Ülkemizde gerginlikler ve çatışmalar had safhaya ulaştı. Ne yazık ki Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu öldürüldü. Bir fidanımızı daha yitirdik. Halkımıza başsağlığı diliyorum. Üniversitede olayların bu düzeye gelmesi bir tehlikeyi daha gündeme getiriyor. Görüyoruz ki AKP saldırganlığı yüzünden en büyük kavgalar TBMM’de yaşanıyor. İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında muhalefetin gösterdiği tavırlara AKP’nin saldırgan vekilleri şiddet kullanarak karşı koyuyor” dedi.

 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Konuşmasını devam ettiren Altunyuva, “Eğer bugün mecliste kavgalara yol açan İç Güvenlik Yasa Tasarısı çıkarsa: bu hukuk devletinin başına indirilen bir tokmak olacaktır. Bu yasa. Türkiye’nin bir polis devletine dönüşmesini sağlayacak ve polislere oldukça geniş yetkiler devredilecektir. Hakim ve savcılar devre dışı bırakılarak. Onların görevleri valilere ve kaymakamlara devredilecektir. Her türlü gösteri terör adı altında adlandırılacaktır. Bu yasanın çıkması için AKP’liler ve Cumhurbaşkanı büyük bir mesai harcıyor. AKP çöktüğü için baskı yasaları çıkarıyor fakat korkunun ecele faydası yoktur” diye konuştu.

 

ADAY ADAYI 50’Yİ BULABİLİR
Başkan Cihat Altunyuva, geçtiğimiz dönem 41 milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak bu dönem bu sayının geçileceğini düşündüğünü söyledi. Altunyuva, “Şu ana kadar ilimizden genel merkeze başvuru yapan isimlerin sayısı 30’a yaklaştı. Bir çok arkadaşımız aday adaylığı için başvuru hazırlığında. Bu sayı 1 Mart’a bu başvuruların daha fazla olmasını bekliyoruz. 2011 genel seçimlerinde 41 arkadaşımız milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmıştı. Bu sene 2011 yılında yapılan 41 başvuru sayısını geçeceğimizi düşünüyorum. Aday adayı sayısı 50’ye yaklaşacaktır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat