Özdilek

Ekonomi

Altın tamircileri kan ağlıyor

Altın tamircileri işsizlikten kan ağlıyor. Altın değer kazandı elde, kolda taşınmıyor. Böylece,tamircilerde işsiz kalıyor.

3 Şubat 2014 Saat: 23:06
Altın tamircileri kan ağlıyor
Altın tamircileri kan ağlıyor

Bahriye'li adı altında uzun yıllardır altın ve gümüş taminatçılığı yaparak geçimini sağlayan 38 yıllık esnaf Müjdat Öder, "Altın değerlendi diye kimse artık elinde kolunda gezdirip yıpratmıyor ya da kırmıyor. Böyle olunca kimse altın takısı darbelenmediği içinde bizlere tamire getirmiyor. Yıpranırsa değer kaybeder korkusuyla elde kolda gezdirilmiyor, taşınmıyor" dedi. 

Aslında altına değer katıyoruz
 
Vatandaşın tamir için getirdiği altına değer kattığını ifade eden Müjdat Öder, "Biz aslında kırılan ya da arızalanan altın ve gümüş takılara değer katıyoruz. Mesela altını kırılan bir vatandaş bunu yenisi ile değiştirmeye kalktığı zaman işçilikten para kaybediyor ve farkını ödeyerek yeni bir altın takı sahibi oluyor. Fakat bizde öyle değil. Biz altını ve gümüşü garantili bir şekilde ve hissedilmeyecek tarzda tamir edince kimse bunu farketmiyor ve değerli maden olarak kendi değerinde satılabiliyor. Ayrıca olaya sanatsal değerde katıyoruz. Telkari bile olsa biz aynını yapıyor ve tamir ediyoruz. Takı tasarım sanatına birebir uygun olarak bakım ve tamir yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat