Özdilek

Çevre

ALTERNATİF TAŞ OCAĞI BULUNDU MAŞUKİYE KURTULDU

Geçtiğimiz aylarda kent gündeminin ilk sırasına oturan, bu kentte yaşayan duyarlı bütün insanları çok rahatsız eden önemli bir sorun kendiliğinden çözüldü.

9 Şubat 2013 Saat: 11:57
ALTERNATİF TAŞ OCAĞI BULUNDU MAŞUKİYE KURTULDU
ALTERNATİF TAŞ OCAĞI BULUNDU MAŞUKİYE KURTULDU
Yüksek Hızlı Tren (YHT) yolu inşaatı için gerekli taş malzeme yaklaşık iki aydan beri Sakarya Geyve’ye bağlı Karaçam köyü ile ilimiz Suadiye’deki taş ocaklarından getiriliyor. YHT yolu müteahhiti firmanın yetkilileri, gerek Karaçam’dan, gerekse Suadiye’den her gün yüzlerce kamyon dolusu malzeme çektiklerini, inşaatın hiç aksamadan devam ettiğini, yolun kaba inşaatının mart sonuna kadar tamamlanacağını söyledier, “Maşukiye’den taş almaya gerek kalmadı” dediler. Ne yazık ki, Kocaeli Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı, AKP’li milletvekillerinin bir kısmı, “YHT projesi milli projedir. Maşukiye’de taş ocağı kurmaktan başka çare yok” diyerek ilimizin en güzel bölgesini feda etmeye kalkmışlardı. Ancak şimdi anlaşılıyor ki, aranırsa alternatif bulunabiliyordu. Yanık deresi yatağındaki alanın taş ocağı haline getirilip, patlatılmaktan kurtarılmış olması, ilimiz açısından son yıllardaki en büyük kazanım olarak hatırlanacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat