Özdilek

Ekonomi

Alstom’un Büyük Başarısı

Alstom, Türkiye’de tasarlanan ve üretilen en büyük genaratör transformatörünün Sırbistan’a teslimatını başarıyla gerçekleştirdi

25 Aralık 2014 Saat: 16:00
Alstom’un Büyük Başarısı
Alstom’un Büyük Başarısı
Alstom Grid Türkiye, Sırbistan’da Nikola Tesla Enerji Santrali Tent-B’de kullanılmak üzere PE EPS–Sırbistan (Public Enterprise- Electric Power Industry of Serbia/Kamu Kuruluşu – Sırbistan Elektrik Enerji Endüstrisi) için ürettiği generatör transformatörünün sevkiyatını başarıyla gerçekleştirdi. Şimdiye kadar Türkiye’de tasarlanan ve üretilen en büyük transformatör olma özelliğini taşıyan 725 MVA, 21/410 kV yükseltici transformatör, aynı zamanda Alstom ‘un Türkiye’den Sırbistan’a yaptığı ilk ihracat.

 

Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörü Genel Müdürü Hakan Karadoğan; “Sırbistan’ın en büyük enerji üretim şirketi PE-EPS ile çalışmaktan dolayı son derece memnunuz. Bu projeyle bu alandaki teknik bilgimiz, yüksek kalite standartlarımız ve deneyimimiz dünya genelinde bir kez daha kanıtlandı. Bu yükseltici transformatör ve en son teknoloji ürünü on-line izleme sistemi ile Nicola Tesla Santrali, tüketicilerine istikrarlı ve güvenilir yüksek gerilim sistemi sunabilecek ve santralin verimliliğini otomatik olarak arttıracaktır”  dedi.

1966 yılından beri Gebze’de üretim yapan Alstom Grid, dünyanın en modern güç transformatörleri fabrikalarından birine sahip. Endüstriyel uygulamalara yönelik özel transformatör ve reaktör üretiminde dünya lideri olan tesis, Alstom’un da bu alandaki yetkinlik merkezi. Tesis, kalite standartları, modern üretim teknikleri ve kapsamlı test laboratuvarları ile ulusal ve uluslararası tüm standartları karşılıyor ve yüzde 85 oranındaki ihracatıyla “Transformatörler, Endüktörler” alanında Türkiye’nin ihracat şampiyonu.

 

 

Alstom Hakkında

Alstom; enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı ulaşım sistemleri ve rayüstü araç alanlarında global bir liderdir, yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleyen kurumdur. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini üretmektedir.  Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra Alstom, enerji iletimi için akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkede 93.000 çalışana istihdam sağlayan grup 2013/2014 döneminde 20 milyar Euro’nun üzerinde satış yaptı ve yaklaşık 21,5 milyar Euro tutarında sipariş aldı.

 

Alstom Türkiye Hakkında Türkiye'de 1950'li yıllarda faaliyet göstermeye başlayan Alstom, Türkiye'nin enerji ve ulaşım altyapısına önemli katkılar sağlamıştır.  Grubun, geniş bir yelpazeye yayılmış yakıtları kapsayan enerji santralleri referansları arasında; 320 MW gücündeki Çan Linyit Santrali, 1.340 MW gücündeki Afşin Elbistan A Linyit Santrali, 1.120 MW güce sahip Trakya (Hamitabat) Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali bulunmaktadır. Alstom, ülkenin en büyük hidroelektrik santrali olan Atatürk Barajı dahil olmak üzere, Türkiye'nin kurulu güç üretim kapasitesinin %50'sinden fazlasına ana ekipmanlar temin etmiştir. Alstom, TEİAŞ'nin kurulu iletim ürünlerinin yaklaşık %50'sini tedarik etmiş ve İstanbul’un ilk modern metro hattının (Taksim-Levent) inşaatı, TCDD ve İstanbul tramvayı için 460 adet lokomotif teslimatı gibi önemli demiryolu projelerini başarıyla gerçekleştirmiştir. Alstom, Türkiye'de ticaret, mühendislik, hizmet ve imalat alanlarında istihdam ettiği yaklaşık 1.200 çalışanıyla, güç üretimi ve güç iletimi alanlarında tüm bölge çapında anahtar teslimi iletim projelerini yönetme kapasitesine sahip, sosyal ve ekonomik katkı sağlayan bir şirkettir. Alstom Grid, Gebze fabrikasındaki üretiminin %85'ini ihraç etmektedir ve alanında Türkiye’nin ihracat şampiyonudur.

[1]Nikola Tesla Enerji Santrali adını modern alternatif akım (AC) elektrik ikmal sistemi dizaynına olan katkılarıyla bilinen Sırp-Amerikalı mucit Nikola Tesla’dan alıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat