Özdilek

Ekonomi

Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörleri Fabrikasına yeni genel müdür atandı

1960’lı yıllardan bu yana faaliyet gösteren Gebze’deki tesislerinde güç transformatörleri üreten ve üretiminin %85’ini ihraç ederek “Elektrik iletim ve dağıtım ekipmanları” kategorisi ihracat şampiyonu Alstom Grid Türkiye’nin G

14 Haziran 2013 Saat: 13:22
Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörleri Fabrikasına yeni genel müdür atandı
Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörleri Fabrikasına yeni genel müdür atandı

Alstom Grid Çin’deki transformatör üretim merkezinde aynı pozisyondayken Türkiye’ye atanan Karadoğan ile birlikte, Gebze tesislerine 10 yıl aradan sonra ilk kez Türk bir genel müdürü atanmış oldu.

 

Hakan Karadoğan İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Karadoğan mezuniyetinin ardından 1996 yılında dizayn mühendisi olarak başladığı Alstom’da çeşitli pozisyonlarda görev aldı. İyi derecede İngilizce bilen ve IEC (Uluslararası Elektroteknik Komitesi) Türk Ayna Komitesi üyesi olan Karadoğan, evli ve iki çocuk babasıdır.

               

 

Alstom Hakkında

Alstom; enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı sistem altyapısı alanlarında global bir liderdir, yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleyen kurumdur. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin  yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini inşa etmektedir. Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra Alstom, enerji iletimi  için akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkede 93.000 çalışana istihdam sağlayan grup 2012/2013 döneminde 20 milyar Euro’nun üzerinde satış yaptı ve yaklaşık 24 milyar Euro tutarında sipariş aldı.

 

Alstom Türkiye Hakkında 

Türkiye'de 1960'lı yıllarda faaliyet göstermeye başlayan Alstom, Türkiye'nin enerji ve demiryolu taşımacılık altyapısına önemli katkılar sağlamıştır.  Grubun, geniş bir yelpazeye yayılmış yakıtları kapsayan enerji santralleri referansları arasında; 320 MW gücündeki Çan Linyit Santrali, 1.340 MW gücündeki Afşin Elbistan A Kömür Santrali, 1.120 MW güce sahip Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali bulunmaktadır. Alstom, ülkenin en büyük hidroelektrik santrali olan Atatürk Barajı dahil olmak üzere, Türkiye'nin kurulu güç üretim kapasitesinin %50'sinden fazlasına temel ekipmanlar temin etmiştir. Alstom, TEİAŞ'nin kurulu iletim ürünlerinin yaklaşık %50'sini tedarik etmiş ve İstanbul’un ilk Metro Hattının (Taksim-Levent) inşaatı, TCDD ve İstanbul tramvayı için 460 adet lokomotif teslimatı gibi önemli demiryolu projelerini başarıyla gerçekleştirmiştir. Alstom, Türkiye'de ticaret, mühendislik, hizmet ve imalat alanlarında istihdam ettiği yaklaşık 1.200 çalışanıyla, güç üretimi ve güç iletimi alanlarında tüm bölge çapında anahtar teslimi iletim projelerini yönetme kapasitesine sahip, sosyal ve ekonomik katkı sağlayan bir şirkettir. Alstom Grid, Gebze fabrikasındaki üretiminin %85'ini ihraç etmektedir ve en büyük 500 ulusal şirketi sıralamasında her zaman ilk 100’de yer almaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat