Özdilek

Güncel

Alikahya doğalgaz patlaması mağduru konuştu

Bugün 39 yaşında olan ve o doğalgaz patlamasında yaralanarak tedavi gören Orhan Daşkın, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

27 Ocak 2014 Saat: 20:36
Alikahya doğalgaz patlaması mağduru konuştu
Alikahya doğalgaz patlaması mağduru konuştu


Alikahya'da 1 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen patlama da üç vatandaşımız hayatını kaybederken 15 kişide çeşitli derecelerde yaralanmıştı. Kanalizasyon sistemine sızan ve Alikahya Belediyesi irtibat bürosunun çay ocağına kadar gelen ve alev alarak patlayan doğalgaz için yapılan araştırmalarda 1,5 metre derinlikte olması gereken doğalgaz borularının 29 santimetre derinlikte olduğu ortaya çıkmıştı.

Mahkemeye vermiş, işinden atılmış.

Bugün 39 yaşında olan ve o doğalgaz patlamasında yaralanarak tedavi gören Orhan Daşkın, doğalgaz firması en yetkili hangi kuruluş varsa mahkemeye verdiği için dava açtığı tarihten 11 gün sonra Hyundai fabrikasında ki işinden gerekçe gösterilmeden kovulmuş. Bir yetkili bularak konuştuğu ve kendisinin neden işten atıldığını soran Orhan Daşkın, aldığı cevap karşısında şaşkınlığa uğramış. Orhan Daşkın, "Beni gerekçesi olarak  işten atan yetkililerden birisi dışarıdan çok güçlü kişilerin devreye girerek iş akdimin bitirilmesini istemişler ama kim olduklarını öğrenmedim" şeklinde konuştu.

İzgaz paçayı yırtmış

Alikahya patlamasında yaralandığı için dava açtığını belirten Orhan Daşkın, "Alikahya doğalgaz patlaması sonrası yerel mahkemeler ve Yargıtay aşaması bitmişti. Sadece  İzgaz'da çalışan iki kişiye ceza kesilmiş ve kurumlar suçlanmamıştı. Ben 1 Aralık 2008 tarihinde yaralananlardan biriyim. Postane de para yatırırken Hyundai'de çalışıyordum ama belediyeye dava açtıktan 11 gün sonra beni fabrikadan attılar. Fabrika yöneticilerimizden biri bizim elimizde olan birşey değil. Bazı diğer güçler devreye girdi. 29 santimetre derinliğe gömülmüş bir doğalgaz boru hattı olması gereken 1.5 metre derinlikte değildi. Üç kişi hayatını kaybetti. Asıl sorumlu olan kurumlar yargı da hiç suçlanmayarak aklanmış oldu. Ağır ceza da kamu davası görüldü ve ardından tazminat davası açtım. Alikahya Atatürk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet caddesinde oturuyorum ve 39 yaşındayım. Sırf dava açtığım için beni bitirdiler" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat