Özdilek

Ekonomi

Ali Koç: Kocaeli gözbebeğimiz

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

9 Temmuz 2014 Saat: 17:41
Ali Koç: Kocaeli gözbebeğimiz
Ali Koç: Kocaeli gözbebeğimiz

Meclis toplantısına bu ay Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkan Cenk Çimen, Koç Holding Ekonomik Araştırmalar Koordinatörü Dr. Ahmet Çimenoğlu katıldı. Toplantıda KSO meclis üyeleri de hazır bulundu. Toplantıyı ayrıca TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut da izledi. İlk olarak KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu söz aldı. Zeytinoğlu ülke ve Kocaeli ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KOCAELİ, İŞSİZLİKTE ÖNDE

Ayhan Zeytinoğlu; Ali Koç, Cenk Çimen ve Ahmet Çimenoğlu’na sanayi odasının toplantısına katıldıkları için teşekkür etti. Kocaeli’nin işsizlik oranında Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu ifade eden başkan Zeytinoğlu, “Kocaeli’de işsizlik oranı yüzde 10,1 ile Türkiye ortalamasının üzerinde.  Bunu yoğun göçe ve tarımsal işletme sayısının azlığına bağlıyoruz. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi kapsamında istihdamda Kocaeli Türkiye birincisi. Ancak meslek edindirme kurslarına mesleksiz insan bulmakta zorluk çekiyoruz. Kocaeli firmalarının net aktiflerinde yüzde 24,8, çalışan sayısında yüzde 5,4. toplam satışlarda yüzde 8,5 artış var” dedi.

TÜRKİYE’Yİ ETKİLİYOR

Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmasının ardından Koç Holding Ekonomik Araştırmalar Koordinatörü Dr. Ahmet Çimenoğlu söz aldı.  Dünya ekonomisi hakkında değerlendirmede bulunan Çimenoğlu, Amerika’da yaşanan ekonomik iniş ve çıkışların Türkiye’yi etkilediğini söyledi. Çimenoğlu, “Dünyada serbest piyasa ekonomisinden devlet kapitalizmine kayışlar gözleniyor. Bizimde içinde bulunduğumuz Avrupa ülkelerinde büyüme yavaşladı. Bu ülkelerin büyümesinde sorun var. Afrika ülkelerinde ise piyasa riskleri olmakla birlikte bunları göze alabilen firmalar için büyüme potansiyeli var” diye konuştu.

DURUMLAR DEĞİŞTİ

Gelecekle ilgili öngörülerde bulunan Dr. Ahmet Çimenoğlu, “Su dağıtımıyla ilgili konular gelecek dönemde çok daha önemli olacak. Bugün Irak’ta İŞID ilk olarak su kaynaklarını ele geçirdi. Gelecek dönemde su petrolden bile önemli hale gelecek” dedi. Türk ekonomisi hakkında konuşan Çimenoğlu, “2013 yılı Türk ekonomisi için çok enteresan oldu. 2013 yılının ilk zamanlarında Türkiye’nin kredibilitesi artı. Yılın ikinci yarısına doğru durumlar değişti” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KENT

Kocaeli Sanayi Odası çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Kocaeli sadece Koç için değil tüm Türkiye için önemli bir kent. Kocaeli Türkiye’nin göz bebeği. Kocaeli’de 2023 hedefleri için önemli bir yeri var. Kocaeli’de TÜPRAŞ, Ford ve İpragaz şirketlerimiz var. TÜPRAŞ’ta çok ciddi yatırımlar yapıyoruz.  TÜPRAŞ’taki yatırımımız 2015 yılı başında hayata geçecek. Bu yatırımımızla birlikte 1 Milyar Dolar Türkiye’de kalacak” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat