Özdilek

Siyaset

Alemdar Sinirlendi

Derince Belediyesi’nin meclis toplantısında Çağrı Marketin satışının iptal edilmesine sinirlenen Aziz Alemdar ‘Kimilerinin ölümleri çok ibretlik olur. Bunu birlikte göreceğiz. Yaşarken herkes buna dikkat etsin’ diye tehdit savurdu

2 Mart 2013 Saat: 12:38
Alemdar Sinirlendi
Alemdar Sinirlendi
Derince Belediyesi'nin Mart ayı toplantısı dün gerçekleştirildi. İnternete düşen kasetle ilgili zor günler geçiren Derince Belediyesi, kaset skandalının ardından dün ilk kez toplantı. Meclis başkanlığını Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar yaparken,meclise meclis üyelerinin yanı sıra AKP Derince ilçe başkanı Ahmet Ark, MHP Derince ilçe başkanı Emin Şimşek de katıldı. Meclise ayrıca AKP eski Derince ilçe başkanı olan şuan ise AKP'ye en çok muhalefet eden isimler arasında yer alan Mehmet Eryürek'in katılması dikkatlerden kaçmadı. 
Gündemin 4. maddesinde bulunan Derince Çenedağ Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait olan bir alanın İmam Hatip Orta okulunun yapılması için Emlak ve istimlak müdürlüğünden gelen yazıya cevaben CHP'li Ali Haymanalı eleştirilerde bulundu. Haymanalı "Orada okul yapılabilir ama orası bir ilköğretim alanıdır. Bir okul yerini yok ediyorsunuz. Tahsis için plan ve tadilat yapılması gerekir" dedi. Haymanalı "25 yıla kadar o olanı tahsis yapıyorsunuz, bunun sürekli yapılması gerekiyor. Burada bir eksiklik var diye düşünüyoruz. Yanlış karar verip daha sonra geri vites yapmayalım" dedi. Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ise "Biz inceledik sorun yok, eğer varsa itiraz edin. Buranın aciliyeti var, tahsis için sadece meclis onayı gerekmektedir" dedi. Madde yine de oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 8. maddesiyle ilgili konuşan Alemdar "Tahtalı Göletinin hemen yanında bulunan ve daha çok engellilerin rehabilitasyonu ve izci kampının kurulacağı Mutlu Köy Yaşam Merkezi projesinde iştirakçiyiz. KOÜ, Sakarya Üniversitesi, Derince Kaymakamlığı, Derince Milli Eğitim Müdürlüğü ve MARKA tarafından yapılıyor. Projenin tam maliyeti 1 milyon 883 bin TL'dir. Bunun 750 bin TL'sini MARKA tarafından karşılanacak. Geriye kalan kısmını da biz vereceğiz. Güzel bir hizmet" dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz meclis toplantısında muhalefet üyelerinin şerhine rağmen iktidar partisinin oylarıyla satışına karar verilen Çağrı Marketin satışının durdurulması için muhalefet partisi önerge verdi. Önergenin kabulü 16-15 oyla kabul edildi. Bunun üzerine söz alan CHP'li Haymanalı "Meclisin üzerinde hiç bir kurum yoktur. Oylama yaptırın, biz buranın satışını iptalini istiyoruz. Çünkü orası ayda 50 bin TL gelir getiren bir yer" dedi. 
Derince Belediyesi Başkanı Aziz Alemdar ise "o gün satılsın diyenler ne den geriye alsın. Ben bunu gündeme aldırmıyorum arkadaş" dedi. Bunun üzerine başkan Alemdar, oturuma ara verdi.  Oturumun ardından başkan Alemdar "İnsanlar şerefleri ile yaşar. Herkes ona göre insanlar gereğini yapar. Muhalefet gereğini yapacak. SP'lilerin vicdanlarının rahat olduğuna inanıyorum" dedi. Alemdar devam ederek "CHP'nin ise bunu desteklemesini beklemiyorum. Herkesin bir hesabı var. Allah'ın da bir hesabı var. Kimilerinin ölümleri çok ibretlik olur. Bunu birlikte göreceğiz. Yaşarken herkes buna dikkat etsin. İyi akşamlar ama insan olanlara" dedi. Konuşmanın ardından muhalefetin oyları ile Çağrı Marketin satışı 16-15 oyla iptal edildi. Son olarak ise belediye meclisinin 2 Nisan'da aynı saatte yapılmasına karar verildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat