Özdilek

Siyaset

Alemdar döneminin raporları onaylandı!

Derince Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı önceki gün toplandı. Toplantıda bir önceki belediye başkanı Aziz Alemdar dönemindeki denetim komisyonu raporu okunurken, 2013 yılı faaliyet raporu da oy çokluğu ile kabul edildi

8 Nisan 2014 Saat: 18:05
Alemdar döneminin raporları onaylandı!
Alemdar döneminin raporları onaylandı!

30 Mart’ta seçimler yapıldı…

Kazanan partilerin belediye başkanları mazbatalarını aldı…

Aynı şekilde meclise giren meclis üyeleri de mazbatalarını aldı…

Belediyelerde ilk meclis toplantıları yapılmaya başlandı…

Derince’de yapılan seçimi AKP’li Ali Haydar Bulut kazandı.

AKP 17, CHP 9, MHP de 5 meclis üyesi çıkardı. 

 

SALONUN FİZİKİ ŞARTLARI YETERSİZ

 

Derince Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı salı günü saat 17.00’de belediye binasında yapıldı. Toplantıyı ben de takip ettim. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; Meclis salonunun fiziki şartları çok yetersiz… Gazeteciler ve meclisi izlemek isteyen vatandaşlar, meclis üyelerinin arkasında kalıyor. Meclis üyelerinin yüzlerini göremiyor. Karşıda belediye başkanı ve iki katip üyesi, geri kalan bölümde meclis üyelerinin enseleri… Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a önerim, meclis toplantılarının fiziki şartları daha iyi olan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde veya başka bir yerde yapılması çok iyi olur.  

 

BULUT, KOCATÜRK İLE TOKALAŞTI

 

Gelelim meclise… Toplantı saat 17.00’de başlayacaktı… Meclis üyeleri yerlerini aldı, izleyiciler yerlerini aldı. Belediye başkanı Ali Haydar Bulut, saat 17.02’de salona giriş yaptı. İzleyicilerle ve meclis üyeleriyle selamlaştıktan sonra CHP’li meclis üyesi Ali Kocatürk ile tokalaştı. Ali abi diye hitap etti. Bilindiği gibi Kocatürk, Derince Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan geçen yıl emekli.

Bulut sonrasında yerine geçti.

 

GENÇ ÜYELER KATİP OLDU

 

Yasa gereği en genç üyeler AKP’li İbrahim Eren ile CHP’li Hale Seçilmiş, katip üyesi oldu. Eren Bulut’un soluna, Seçilmiş Bulut’un sağına oturdu. 2004-2009 yıllarında da belediye başkanlığı yapan Bulut, tecrübeliydi. Rahattı. Katip üyelikleri seçildikten sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. Marşın sesi kısıktı. Bulut, marş bitiminde yetkilileri uyardı, bir sonraki mecliste sesin yükseltilmesini istedi.

 

“ALLAH UTANDIRMASIN”

 

Sonrasında Başkan Bulut, meclis üyelerine meclisin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Biz bu meclise siyaset yapmak için gelmedik. Hepimiz Derinceliyiz. Derince’ye hizmet etmek için geldik. Allah utandırmasın”dedi.

 

MECLİS ÜYESİ KENDİSİNİ TANITSIN

 

Mecliste yoklama yapıldı… Meclisin anonsunu yapan kişi, isimleri tek tek okumaya başlarken, Başkan Bulut öneride bulunarak ismi okunan meclis üyesinin kendisini kısaca tanıtmasını istedi. Bulut’un bu önerisi yerindeydi. Zira meclis üyelerinin kendilerini tanıtması, gazeteciler ve izleyiciler için iyi oldu. Meclis üyelerinin bazıları 2004-2009 döneminde de meclis üyeliği yapmıştı. Yani Bulut, güvendiği kişileri bu dönem de meclis üyesi yapmıştı. Tanıtım sırasında Nurhan Baytak’ın çok heyecanlı olduğu gözlemlendi. CHP’li meclis üyesi Albay Ali Kocatürk  asker disipliniyle tanıtımını yaptı.

 

KATİP ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Tanıtım sonrasında Bulut, komisyonlarda bütün partilerden temsilcinin olması önerisi oybirliğiyle kabul edildi. Mecliste seçimlere geçildi. Katip üyeliklere AKP’li İbrahim Eren ve Mustafa Tırpan seçildi. Bu seçim sonrasında en genç üye olarak geçici katip olan CHP’li Hale Seçilmiş yerini Mustafa Tırpan’a bıraktı. İbrahim Eren yerinde kaldı.

 

CHP’LİLER BOŞ OY KULLANDI

 

Sıra başkan yardımcılığı seçimine geldi. Başkan yardımcılığına Adnan Balcı ve Ahmet Güntepe getirildi. Oylama gizli yapıldı. CHP’liler oylamaya boş oy kullandı.    

 

DERİNCE, TÜRKİYE SAĞLIKLI

KENTLER BİRLİĞİ’NDEN ÇIKTI

 

Toplantıda bir de ilginç gelişme yaşandı. Derince Belediyesi, bir önceki dönem Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmuştu. AKP’li meclis üyeleri Nurettin Işık ve Mehmet Ali Karaaslan önerge vererek, yüksek maliyetinden dolayı Derince Belediyesi’nin bu birlikten çıkmasını istediler. Başkan Bulut, maliyetini sordu. Yılda 15 bin lira olarak cevap verildi. Bulut da bunun üzerine “ne gerek var o kadar parayı vermeye” deyip, önergeyi oyladı. Önerge oy birliği ile kabul edildi. Yani Derince Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden çıktı.  

 

ÖNCEKİ DÖNEMİN

RAPORU ONAYLANDI

 

Toplantıda 2009-2014 dönemindeki denetim komisyonu raporu okundu. Rapora AKP’li Celal Ayvaz, Veysel Kadir Akkuş ve Yasin Kayı raporun altına imza atarken, CHP’li Serpil Ceylan ve SP’li Erkan Katırağ şerh koymuştu. Bulut, eski belediye başkanı Aziz Alemdar ve o dönem meclis üyeliği yapanlara teşekkür ederek, ‘o dönem geride kaldı, artık önümüze bakalım, yeni bir sayfa açalım’ dedi. CHP’nin grup sözcüsü Nihat Değer, Serpil Ceylan’ın da muhalefet şerhinin okunmasını istedi, Başkan Bulut bunu kabul etmedi. 

Yapılan oylamada AKP’lilerin oylarıyla 2013 yılı denetim komisyonu raporu, faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Yani bir önceki dönem aklandı…

 

BAŞKAN BULUT ROZET TAKTI

 

Meclis toplantısının bitiminde Başkan Bulut, temsili olarak iki bayan meclis üyesi CHP’li Hale Seçilmiş ve AKP’li Ayşe Mamat’a rozetlerini taktı. Mayıs ayı meclisinin hangi tarihte yapılmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Bulut, 6 Mayıs Salı gününün uygun olup olmadığını sordu. O esnada yazı işleri müdüründen bir itiraz geldi. Bulut, olaya müdahale ederek, siz bize bağlısınız, hangi tarihte, hangi saatte yapsak da sizler zaten hazır olmak zorundasınız” diye uyarıda bulundu.

 

“YEŞİL ALANLARA SAHİP ÇIKILSIN”

 

Dilek ve temenni kısmında önce CHP’li Ali Kocatürk söz aldı.

Bu kentin, bu ilçenin deprem gördüğünü, deprem sırasında insanların yeşil alanlara kaçtığını belirterek, ‘Derince’de üç büyük alan var. Bunlar Askeri hastanenin yeri, Karayollarının yeri ve İsmetpaşa Stadı’nın yeri. Bakınız bir teyze parkın içine oturdu, parka sahip çıktı, bunda da başarılı oldu. Biz de bu alanların yeşil alana dönüştürülmesi için çaba harcamalıyız. Halkı seferber etmeliyiz’ dedi. Ali Kocatürk konuşurken, ön sıralarda yer alan AKP’li bir meclis üyesi yanındaki ile konuşuyordu. Bulut, AKP’li meclis üyesini uyararak konuşmaları dinlemesini istedi. Meclis üyesi de ‘Affederseniz Başkanım’ diye cevap verdi.  Ali Bey konuşmasını bitirdikten sonra Başkan Bulut da, Askeri hastanenin yapılacağı alana sağlık kompleksleri yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Bulut ayrıca, oraların mülkiyetinin kendilerinde olmadığı için bu işin zor olacağını, ama yetkililerle görüşeceğini söyledi.

 

BULUT’TAN DEĞER’E

“NİYE BOY OŞ ATTINIZ”

 

Sonrasında CHP’li Nihat Değer söz aldı. Değer eski bir sendika başkanı. CHP’liler kendisini grup sözcüsü yapmış. Salonun da fiziki şartından dolayı kürsüden konuşmak istedi. Başkan Bulut buna izin verdi. Değer yaptığı konuşmada, Derince için olumlu işlere destek vereceklerini, yasalara aykırı olaylara karşı geleceklerini, art niyetli olmadıklarını söyledi. Değer ayrıca ‘encümende muhalefete de yer verilmesini beklerdik’ deyince Bulut, biz de sizden iyi niyetli olarak encümen ve başkan yardımcılığı seçiminde boş oy kullanmamanızı beklerdik diye cevap verdi.

 

“HEPİMİZ DERİNCELİYİZ”

 

MHP de Derince’nin menfaatleri için her türlü katkıyı vereceklerini söyledi.

Başkan Bulut da yaptığı konuşmada, “Hepimiz Derinceliyiz. Derince’nin meclis üyesiyiz. Derince’ye hizmet etme noktasında hepimiz samimi olmalıyız. Derince için samimi olmalıyız. 2004-2009 döneminde yaptığımız çalışmalar biliniyor. Harikalar Sahili, Tüneli yapma kararı verilirken, kararları oy birliğiyle aldık. 2009-2014 döneminde neler yapıldığını biliyorsunuz. Doğru çalışmalar yaparsanız, elbette bir gün yaptıklarınız karşınıza çıkar. 2009-2014 döneminde başkan değildim. Ama Derince’de yaşıyordum. İnsanların yaptığımız eserlerle bizi değerlendirmesi, bize teveccüh göstermesi çok güzel bir duygu. Bu dönem de güzel çalışmalara imza atacağız. Yapıcı eleştirilerde bulunursanız, bunu değerlendiririz. Ama art niyetli eleştirilerde bulunmayın”dedi.

 

PERSONELLE MUHATAP OLMAYIN

 

Muhalefetin meclis üyelerine de seslenen Bulut, ‘Bir hata varsa, bir eleştiriniz varsa, personelimle muhatap olmayın. Direk beni arayın, bana söyleyin” dedi… Bulut, meclisi kapattı. Mayıs ayındaki meclis 6 Mayıs’ta yapılacak.

 

 

DERİNCE BELEDİYESİ

MECLİS ÜYELERİ

 

Adnan BALCI                        (AKP)

Nurettin IŞIK                         (AKP)

Ahmet GÜNTEPE                           (AKP)

Ayşe MAMAT                       (AKP)

M.Ali KARAASLAN             (AKP)

Mustafa TIRPAN                            (AKP)

Hamza MACİT                       (AKP)

Nevzat DAŞDEMİR               (AKP)

İbrahim YILDIZ                     (AKP)

Talip YEŞİLYURT                (AKP)

Hüseyin DEMİRELLİ             (AKP)

Muhsin TÜFEKÇİ                  (AKP)

Abdullah YALÇINKAYA      (AKP)

Mustafa YILDIZ                     (AKP)

İbrahim EREN                       (AKP)

Nurhan BAYTAK                  (AKP)

Fahrettin KARAKOYUN       (AKP)

Nihat DEĞER                        (CHP)

Erdem TOPÇUOĞLU            (CHP)

Şevket ÖKTEM                      (CHP)

Bekir DURSUN                     (CHP)

Hale SEÇİLMİŞ                     (CHP)

Ali Kocatürk                          (CHP)

Erol MENGÜNOĞUL            (CHP)

Mustafa ÇALIK                     (CHP)

Yılmaz FİLİZ                          (CHP)

Hakan KARAKAŞ                 (MHP)

Ali İhsan ALTIN                    (MHP)

Abdurrahman KAYA             (MHP)

Yasin ÖZECİK                       (MHP)

Salim SAYAR                        (MHP)

 

BAŞKAN YARDIMCILARI

 

Adnan BALCI (AKP)

 

Ahmet GÜNTEPE (AKP)

 

NE KADAR ÜCRET ALACAKLAR?

 

Derince’nin nüfusu 100 bini geçtiği için belediye başkanı Ali Haydar Bulut’un maaşı 9 bin 30 lira. Encümen üyeleri oturum başına 461 lira, meclis üyeleri de oturum başına 100 lira alacak.

 

DERİNCE BELEDİYESİ

KOMİSYON LİSTESİ

 

İMAR KOMİSYONU:

Ayşe Mamat (AKP)

Hamza Macit (AKP)

Mustafa Yıldız (AKP)

Ali Kocatürk (CHP)

Hakan Karakaş (MHP)

 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU:

İbrahim Yıldız,

Abdullah Yalçınkaya,

Nevzat Daşdemir,

Ali İhsan Altın,

Erdem Topçuoğlu

 

ÇEŞİTLİ İŞLER KOMİSYONU:

İbrahim Eren (AKP)  

Nurhan Baytak (AKP)

Abdullah Yalçınkaya (AKP)

Yasin Özecik (MHP)

Mustafa Çalık (CHP)

 

 

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU:

Abdullah Yalçınkaya (AKP)

Fahrettin Karakoyun (AKP)

Nurettin Işık (AKP)

Abdurrahman Kaya (AKP)  

Erol Mengüloğul (CHP)

 

EĞİTİM, KÜLTÜR VE

GENÇLİK SPOR KOMİSYONU:

 

Talip Yeşilyurt (AKP)  

M. Ali Karaaslan (AKP)

Muhsin Tüfekçi (AKP)

Bekir Dursun (CHP)

Salim Sayar (MHP)

 

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ:

Muhsin Tüfekçi  (AKP)

Nurettin Işık  (AKP)

 

Derince’de kayıp

5 yılın ardından!

Derince Belediye meclis toplantısından bir kesit sundum. Bundan sonraki meclis toplantılarını da takip etmeye çalışacağım… O toplantılardaki izlenimlerimi de sizinle paylaşacağım.  Derince Belediyesi eski Başkanı Aziz Alemdar’ın yönettiği birçok meclis toplantısına katıldım. Meclis toplantıları için ‘meclis değil, tiyatro salonu’ diye yazılar yazmıştım.

Mecliste lakaytlık, diz boyuydu. Meclis demeye bin şahit lazımdı…

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Başkan Bulut’un gerek personelini uyarması, gerekse CHP’li bir meclis üyesi konuşurken, onu dinlemeyip yanındaki ile konuşan AKP’li bir meclis üyesini uyarması Bulut’un ne kadar disiplinli olduğunu gösterdi.

**

Bir önceki meclis toplantısında CHP’li Ali Haymanalı ve SP’li Erkan Katırağ meclisi çok hareketlendiriyordu. Bu dönem ikisi de yok. İlk meclis toplantısı olduğu için, mecliste olumlu bir hava esti. Seviyeli bir meclis oldu. Bundan sonraki meclis toplantılarında bu olumlu hava devam eder mi, yoksa muhalefet sertleşir mi bunu zaman gösterecek. Şu bir gerçek ki, Derince Belediyesi eski başkanı Aziz Alemdar ile AKP Derince’nin eski ilçe başkanı zatın çekişmesi, Derince’ye büyük zarar verdi. 2009-2014 dönemini kayıp bir dönem olarak nitelemek sanırım yanlış olmaz.

**

Meclis toplantısı sonrasında başkan Ali Haydar Bulut ile karşılaştık. Kendisine başarılar diledim. Bir gazeteci olarak kimseye karşı art niyetli değilim. Bir Derinceli olarak Başkan Bulut’un ilçemize güzel hizmetlerde bulunmasını çok isterim. Nasıl ki kısa olmasına rağmen Derince tünelini yaptırdıysa, nasıl ki Harikalar Sahilini yaptıysa, nasıl ki 44 Evler’den yol açıp Yenikent Mahallesi’ne bağladıysa, bu çalışmalarını ayakta alkışladık. Umarım Başkan Bulut, 5 yıl sonra da ayakta alkışlayacağımız çalışmalara imza atar.     

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat