Özdilek

Siyaset

Alemdar 4 yılın hesabını verdi

Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar önceki akşam Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde 4 yıllık hizmet yolculuğunu anlatan sunum yaptı

30 Ekim 2013 Saat: 10:05
Alemdar 4 yılın hesabını verdi
Alemdar 4 yılın hesabını verdi

Derince Belediye Başkanı Aziz Alemadar hizmetlerini anlattı. 800 sayfa hazırlanan çalışmaları 45 dakikada anlatmaya çalıştı. Sinevizyon eşliğinde binden fazla Derince li’nin katılımıyla sunumunu gerçekleştiren Alemdar bugüne kadar yaptıkları hizmetleri tek tek anlattı. Derinceliler’in desteği ve çalışkan personelinin yani ekip çalışmasıyla bu işi başardıklarını söyleyen Alemdar 4 yıl daha hizmet etmek için Derince lilerden destek istedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Başkan Alemdar’ın hizmet sunumu yaptığı programa, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark,Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, Adnan Pala, Derince Kent Konseyi Başkanı Naip Yıldırım, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, Trabzonlular Dernek Başkanı Orhan Sarısüleyman, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi Bağımsız meclis üyesi Adnan Uysal, Derince Belediyesi Meclis Üyeleri V.Kadir Akkuş, Hakkı Öner, Abdullah Yalçınkaya, Kenan Yalçın, Mustafa Akdeniz, Kadir Bayrak, Coşkun Çabukel, Hikmet Karadeniz, Derince li mahalle muhtarları Ömer Ok, Ömer Lütfü Karadeniz, İbrahim Sümer, Osman Koçyiğit, AK Parti Derince SKM Başkanı Hasan Yılmazer, iş adamı Aydın Albayrak, Mustafa Tırpan, Sait Doğan, Halis Bozkurt, Osman Ceylan ve Orhan Aydın katıldı.

‘400 BİN AĞAÇ DİKİLDİ’

Derince’nin, limanı, dağı, Çenesuyu ile çok özel bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Alemdar, “Türkiye’nin koskoca bir mozaiği. 4,5 yılda Derince ’ye artı değer kazandırdık. 49 projenin yanında sayısız hizmetler yaptık. Derince halkına hizmet etmeği kendimize şart koyduk. 4,5 yıl durmadan çalıştık. Bir şeyler yapmaya çalıştık. Göreve geldiğimizde dedik ki 5 yılda ne yapacağız? Belediyenin durumu nedir dedik? Önce eğitim dedik. Personelin çalışma yerini değiştirdik, geliştirdik. Aslan yattığı yerden belli olur dedik. Araç parklarını yeniledik, 2,5 Milyon TL yatırımla araç parkı yenilendi. Personelin maaşlarında iyileştirme yaptık” dedi.

Özürlü standardını arttırdık diyen Alemdar “İşçiye borcumuz yok. Verimlilik yüzde 40 arttı.

Ekonomimizi arttırdık. 4 yılda yaklaşık 400 bin ağaç diktik” dedi.

‘BATTI ÇIKTI KASIM AYI SONUNDA TAMAM’

11 Milyon TL kamulaştırma yaptık. Çenedere Mesire alanı cinayetler, intiharlar olurdu şimdi insanlarımız piknikler yaparak dinlenme imkanı buluyor. Kaşkaldere’de meyve yetişecek. Çımbızdere’ye spor alanları kazandırdık.  Öğretmenler vadimiz ağaç dikme vadisi oldu. Daha modern ve yeni parklar oluşturduk. Sanat atölyesiyle şehrimize değer kattık. Türkiye’de ilk defa heykeltıraşa kaynak aktardık. Sahil birleştirme projesi ile hayalleri gerçekleştirdik. Sahildeki bağlantı yollarına 3,5 Milyon TL harcadık. Alt yapıya 8 milyon TL yatırdık. Üst yapıya da 11 Milyon TL harcadık. Kolay ve rahat ulaşım için yatırımlar yaptık. Trafik önemli ölçüde rahatladı” açıklamasında bulundu. 44 Evler battı-çıktı tünelinin kasım ayı sonunda tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Alemdar “Güzel evim güzel kentim projesi ile dış cephe boyası olmayan bina bırakmadık. Yeni merkez cami tamamladı. Kent merkezine yeni revizyon” dedi.

‘GELECEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Tarihi gar binası ve çevre düzenlemesi yaptıklarını dile getiren Başkan Alemdar, “1,3 milyon TL restorasyonla tamamlayacağız. Sosyal mekan haline getireceğiz. Kent meydanları mantığı oluşturmak istiyoruz. Derince ’nin tarihini ben bilmiyordum. 3 yıllık çalışmayla çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Derince ’nin tarihi yapısını kitap haline getirdik. Sosyal tesislerimizi tamamladık. Hamam projesi eski liman yolunda en geç yaz başında hizmete girecek. Geri dönüşüm ile geleceğe sahip çıkıyoruz. Ulusal fotoğraf yarışması yaptık. Hayallerimizin bir kısmını bu şekilde sizlerle paylaşmak istedik. Engelsiz yaşamı destekleme merkezinde engelleri hep birlikte kaldırdık. Derince ’de 2176 engelli vatandaşımız yaşıyor. 700 engelli ailemizle haberleşiyoruz. Daha ulaşacağımız çok kişi var” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞVURUSUNU CUMA GÜNÜ YAPACAK

DEREG Projesi ile 92 konferansta 140 bin kişiyi bir araya getirdik diyen Başkan Alemdar “Derince Belediyesi yanında Çenesuyu olmasa bir şey ifade etmez. Çenesuyu’nu güçlendirdik. Fabrikayı iki katına çıkardık. Pet hattımızı kurduk. İki büyük hattı faaliyete geçirdik. Öz kaynaklarımızla yaptık. Kendi kazandıklarımızla yaptık. Arabistan yarım adasına ihracat yapıyoruz. Üretim 2008 yılında 4769 iken biz şimdi 8 bine çıktık. 9 aylık ciromuz 9 milyon TL’ye ulaştı. Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışma yaptık, ödüller aldık. Daha yapacak çok şeyimiz var. Desteğinizle inşallah yapacağız. Önümüzdeki döneme aday olmayı gayret ediyorum. Cuma günü başvurumu sizlerin desteğiyle yapacağım” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat