Özdilek

Kültür/Sanat

Aksoy açıkladı, Doğan sevindi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Başkan Doğan Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklar Koruma Müdürlüğünü ziyaret etti. Doğan, bölge müdürü Taner Aksoy ile durum değerlendirmesi yaptı.

Görüşmede Kurulun projeye verdiği desteği memnunlukla karşıladığını söyleyen Doğan; “ Amacımız kentimizin tarihini gün yüzüne çıkaracak prestijli bir çalışmayla İzmit’i cazibe merkezi haline dönüştürecek adımı atmaktır. Bu konuda çok titiz bir çalışma yapılması gerekiyor. Ancak bu işin bir kişi yada kurum tarafından yapılabilmesi mümkün değildir. Açıkçası özel sektörden ve işletmelerden onların bağlı bulunduğu odalardan henüz umduğumuz desteği göremedik. Umarım yeni planlamalarında bu önemli projeye de gereken önemi verirler. Ancak, Kültür ve Tabiat Varlıklar Koruma Müdürlüğümüz ile Kurulu oluşturan uzmanlar hep yanımızda yer alarak bizi cesaretlendirdiler” dedi.

 

ÇABUK YAPILACAK BİR İŞ DEĞİL

Tarih Koridoru’nun özverili bir çalışma gerektirdiğini de sözlerine ekleyen Doğan; “ Bu iş hiç de kolay değil. Geçmiş yıllarda pek çok yetkili bir şeyler yapmaya gayret etti ama Kapanca Sokağın dışına çıkamadı. Ama biz inançla ilerliyoruz. Bu çalışmanın en önemli etaplarını oluşturacak Akçakoca Mahallesi ve Kapanca Sokakta büyük aşamalar kat ettik. Yine, Kültür Tepesi de bu projenin uzantısı olarak büyük önem taşımaktadır. Muhalefetin meclisteki sayısal çoğunluğu nedeniyle ihale geciktirildi. Ama önümüzdeki ay şelale için ihale yapılacak. Orası aynen Anıtlar Kurulumuzun istediği standartlarda projelendirilmiştir. Bölgede Atalarımızın mirası vardır. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli kararlarının alındığı bir yerdir. İleride tarihi Av Köşkünü halka açmak da hedeflerimiz arasındadır. 2011 yılı Tarih Koridoru için bir atılım yılı olacak” şeklinde konuştu.

Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklar Koruma Müdürü Taner Aksoy da Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en çok yazışma yaptıkları kurumun İzmit Belediyesi olduğuna dikkati çekerek; “ Kocaeli’nde en çok tabiat ve kültür varlıkları olan yapı ile sit alanı yeri İzmit’tedir. Dolayısıyla bu değerleri korumak ve yaşatmak Kurulumuzun temel görevidir. Başkan Doğan’ın çalışmalarını bu nedenle takdire değer buluyoruz. Tarih Koridoru Projesi bizim için de büyük önem taşıyor. Eski eserlerin onarımı hızlı yapılamaz. Bürokratik ve teknik alt yapının oluşumu zamanın büyük bölümünü teşkil eder. Ama işin orijinal halinin korunabilmesi için bu şarttır” dedi.

BAŞKANA MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Doğan’a bir de müjde veren Aksoy; “ Aşama aşama ilerleyen bu çalışmalarda eski eserlerin rölevasyon onayları olmalıdır. Son olarak Zıbıncı Mescidi’nin rölavasyonu için gerekli onayın çıktığını da bu vesileyle Başkanımıza müjdelerim” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Bölge Müdürü’nün bu açıklaması Başkan Doğan tarafından sevinçle karşılandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat