Özdilek

Sağlık

AKP'lilerden kan bağışına destek

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Türk Kızılayı Kocaeli Kan Merkezinin gezici tırını ziyaret ederek kan bağışı kampanyasına destek verdi.

21 Şubat 2013 Saat: 01:01
AKP'lilerden kan bağışına destek
AKP'lilerden kan bağışına destek

Türk Kızılayı Kocaeli Kan Merkezinin, "Haydi Gebze Kan Bağışına" sloganı ile Gebze kent meydanına yerleştirdiği gezici tır ile kan bağışı kampanyası düzenledi.  Milletvekili Sibel Gönül ve Ak Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel de kan verenleri tebrik etti. Gönül, " Geçtiğimiz ay bende kan verdim, Kan vermek sağlıktır.  Bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum diyerek" kampanyaya destek verdi. Organizasyonda kan bağışı ile ilgili bilgi veren Kan Merkezinin gezici tır koordinatörleri, "Türkiye'de bir yıl içinde alınan kanların sadece yüzde 40'ı Dünya Sağlık Teşkilatı'nın tavsiye ettiği şekilde toplanabiliyor. Gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, kanların birçoğu kontrol dışı alınıyor. Kan bağışına uygunluk için aranan şartların en başında kişinin kendini sağlıklı hissetmesi geliyor. 18 - 65 yaşında olanlar ve Türk Kızılay'ının istediği bütün sağlık kriterlerini sağlayan kişiler ise 3 ay aralıklarla yılda 4 kez kan bağışlayabilirler. Sadece 25 dakikanızı ayırarak ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, binlerce hayat kurtarabilirsiniz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat