Özdilek

Siyaset

AKP'de panik mi var? Üç bin oyun bile peşine düştüler.

AKP bin 700 partilisine yemek üstüne yemek veriyor AKP İzmit İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ile ilçe yönetiminin birlikte organize ettiği ve arabın yağı bol buluşu gibi 850'şerli iki gruba ayrı ayrı verilen yemekler ve hemen ardınd

27 Şubat 2014 Saat: 23:25
AKP'de panik mi var? Üç bin oyun bile peşine düştüler.
AKP'de panik mi var? Üç bin oyun bile peşine düştüler.
Endişelerini itiraf etmenin yolu bu olsa gerek
AKP İzmit seçim kurulu başkanı Havzullah Yaydemir'in sandık kurulu üyelerine yaptığı konuşma sırasında kayıp olduğunu düşündükleri oyların peşine nasıl düşüldüğünü açıklaması açısından oldukça endişe duyulduğunu belirten bir bilgiyi de böylece paylaşmış oldu. 
Üç bin oyun peşindeler 
Havzullah Yaydemir, "Sandık kurullarında görevli arkadaşlarımın bilmesi gereken bir gerçek var. O da 2009 seçimlerinde geçersiz oy miktarının 7 bin oy olduğudur. Bu 7 bin oyun % 50 oy aldığımızdan yola çıkarak yüzde 50'sinin bizim olduğu bir gerçektir. Yani partililerimizin kullandığı fakat hatalı olarak işaretlenen ve geçersiz sayılan 3 bin 500 oy bize aittir. Bu 3 bin 500 oyun en azından 3 binini tekrar geri kazanabilmeli ve bunun içinde oy kullanacak olan partililerimizin eğitimini ve sandık başına gittikleri sırada geçersiz oy hatasına düşmemelerini sağlamalıyız. Bu oy bizimdir ve buna ihtiyacımız var. Kimselere kaptırmamamız gerekir. Çalışmalarınızda bu konuya çok büyük dikkat ve önem vermenizi istiyorum" şeklinde konuştu. 
Daha önce dikkat bile etmiyorlardı
2004 seçimlerinde meydana gelen geçersiz oyları dikkate bile almayan hatta 2009 yılı seçimlerinde 2004 yılına ait geçersiz oylar için tek kelime bile etmeyen AKP İl ve İlçeler yönetimleri yaşadıkları nasıl bir endişe ya da nasıl bir panikse bunun etkilerini yaptıkları tespit ve hesaplamaların kendilerini getirdiği noktanın korku olduğu aşikardır. Daha önceki seçimlerde hiç bu tür hesaplar yapmayı bir kenara bırakın akıllarına bile getirmezlerdi. Demek ki bir endişe, bir korku, bir kaybetme riskinin getirdiği panik partinin tüm kademelerinde hissedilir boyutlara çıkmıştır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat