Özdilek

Siyaset

AKP, yaptıkları ile övünüyor

AKP’nin 65 nci İl Danışma Meclisi toplantısı, sabah Antikkapı Restaurant’ta yapıldı.

29 Eylül 2013 Saat: 19:25
AKP, yaptıkları ile övünüyor
AKP, yaptıkları ile övünüyor

Pazar günü sabahı,  yüzlerce partili, toplantı için Antikkapı’ya akın etmişti.  Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri  Fikri Işık, Sibel Gönül, Zeki Aygün,  Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu,  ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve partililer katıldılar.

BÜTÜN BAŞKANLARIMIZ BAŞARILI

 İl Danışma Meclisi toplantısını  yöneten İl Başkanı Mahmut Civelek,  Pazar günü sabahı erken saatlerde toplantıya gelen partililere, özellikle kadınlara teşekkür etti.  Civelek toplantının açış konuşmasında şunları söyledi:

“- Aday adaylığı başvuruları  1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Gönlünden adaylık geçen arkadaşlarımızın usulüne uygun şekilde başvuru yapmalarını bekliyoruz. Mevcut 12 ilçe belediye başkanımıza yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hepsi alkışı hak ediyorlar. Kamuoyu yoklamaları, mevcut belediyle başkanlarımızın hepsinin yeniden seçim kazanacak  desteği bulduğunu açıkça gösteriyor. Aslanlar gibi çelişen 12 belediye başkanımız, 12 ilçe başkanımız var. İlimizdeki 4 bin 12 sandığın  her biri için sandık danışma toplantıları yapacağız.”

IŞIK EĞİTİMİ ANLATTI

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı  İbrahim Karaosmanoğlu, Libya gezisi hakkında bilgi verdi.  Karaosmanoğlu, göreve geldikleri 11 yıl öncesine göre ilimizde olumlu yönde çok önemli değişiklikler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“kentimiz daha temiz. Bu kentte daha onurlu bir yaşam var. 2023 yılında bizim köylerimiz, Almanya, İsviçre, Fransa’nın köylerinden daha güzel olacak. Genelde iktidar olmasaydık, kentimizde yaptıklarımızın onda birini yapamazdık. “

Toplantıda Zeki Aygün de söz aldı,  eşi ile hac yolculuğuna çıkacağını belirterek partililerden helallik aldı.

İl Danışma Meclisi toplantısında Fikri Işık uzun bir konuşma yaptı. Kocaeli teşkilatının  Türkiye’deki en başarılı birkaç teşkilattan biri olduğunu söyleyen Işık özellikle eğitim alanında yapılanları vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

“- Biz artık, partimizin 11 yıllık iktidar dönemini, gerideki 110 yıllık dönemle kıyaslıyoruz. Okullarımızda test usulü sınavlar kalkıyor.Öğrenciler kompozisyon yazarak not alacaklar. Türkiye, birkaç yıl içinde eğitimde  çok önemli sıçrama yapacak.  İlimize 1.632 ilave öğretmen atadık. İlimizde 51 okul inşaatı devam ediyor.  140 yılda  6.500 derslik inşa edilmişti. Biz son bir yılda 1700 derslik yaptık.  Arızlı’daki sosyal konutlar Recep Tayyip Erdoğan’ın farklılığını gösterir.  Cephanelikte kampus okullar  yapacağız.2014 yılında İzmit’te  yeni bir olimpik yüzme havuzu inşaatı başlayacak. Sağlık alanında  çok iş yapıldı. hala yeterli görmüyoruz.”

Fikri Işık  belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde  teşkilat temayüllerinin çok önemli olacağını da belirtti, “Fikri Işık olarak benim ne adayım, ne adamım var. Biz hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın adamlarıyız. Seçimi en kolay kiminle kazanırız,  seçim sonrası en güzel hizmeti kim yapar bunu düşünerek aday tercihlerimizi yapacağız.”

AKP İl Danışma Meclisi toplantısında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de konuştu.  Ergün, Türkiye’nin vatandaşlarına başmaşka şekilde davranın bir devlet haline geldiğini belirtti, “Bu ülkede kimse etnik problem yaşamayacak. Hepimiz Hz.,Adem ile Hz.Havva’nın  çocuklarıyız. Bu ülkede, bu şehirde yaşayan gayrımüslümler de bizim insanımız. Bu topraklarda yaşayanların fay hattı  haline,  depremlere ve kırılmalara izin veremeyiz” dedi.

Ergün, yerel seçim takviminin genel merkezin belirlediği kurallar çerçevesinde işleyeceğini belirterek şöyle konuştu:

“- Bir kısım kararlar bizim de hoşumuza gitmeyebilir.  Bana  neden müdahale etmiyorsun diyenler var. Bazı işler, müdahaleye gerek olmadan kendiliğinden düzelir. Sabırlı olmak lazım. Azıcık tahammül gösterilirse, her sorun çözülür. Biz kim başkan olsun, kim belediye meclisi üyesin gibi  işlerle meşgul olursak 2023 hedeflerimize ulaşamayız. Hiç telaş etmeyelim. En küçük rakip bile rakiptir.  Muhalefette  kaht-ı rical(adam kıtlığı) var, lider kıtlığı var.  İki lafları birbirini tutmayan kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye devlet teslim edilir mi?  İzmit siyasetinde de muhalefet  evirip çevirip aynı isimleri çıkartıyor.  Kaht-ı rical  aşılması gereken bir sorundur.  Milletimiz aralarında itiş kakış yapanlar ile, hizmet yapanları gayet iyi görüyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat