Özdilek

Güncel

"AKP, vatandaşı tavuk gibi yoldu"

DİSK’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve kısa adı Emekli Sen olan Tüm Emekliler Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri yapılan son zamlarla ilgili Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması düzenledi

4 Kasım 2014 Saat: 14:20
"AKP, vatandaşı tavuk gibi yoldu"
"AKP, vatandaşı tavuk gibi yoldu"

Şube Başkanı Turgut Duman yanında getirdiği bir tavuğu yukarı kaldırarak “AKP hükümeti vatandaşı tavuk gibi yoldu” dedi.

Emekli Sen Kocaeli Şubesi tarafından yapılan son zamlar ve Karaman’da hayatını kaybeden maden işçileri ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Belediye İş Hanı önünde, Yürüyüş Yolu üzerinde gerçekleşen basın açıklamasına; Emekli Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Turgut Duman, yönetim kurulu üyeleri, sendika üyeleri, Genel İş Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Küçük, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını Şube Sekreteri Hamzet Irmak okudu. Ermenek’te Şekerler Maden Ocağı’nda meydana gelen maden kazası ile ilgili konuşan Irmak, “İş cinayetleri konusunda artık sözün bittiği yerdeyiz. Hükümetin kimi bakanlarının dahi artık kaza diyemediği, bir seri cinayet ve katliamla karşı karşıyayız” dedi.

AKP hükümetinin kış aylarını fırsat bilerek enerji ürünlerine zam yaptığını söyleyen Irmak, “Hükümet bir kez daha yanlış ekonomik ve siyasi politikalarının sonucu ortaya çıkan bütçe açığının faturasını vatandaşa çıkarmış ve fırsatçılık yaparak kışın soğuk günlerinde 76 milyon vatandaşın tüketmek zorunda kalacağı enerji fiyatlarına zam yapmıştır. Bu zamlar emeklilerin de içinde bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onları yoksulluğa sürükleyecek. Bu zamlar diğer tüketim ürünlerinin fiyatlarının da peş peşe artmasına yol açacak. Doğalgaz ile elektrik fiyatlarının TÜİK tarafından açıklanan, yıllık enflasyon oranının üzerinde arttırılması enflasyon rakamlarının gerçek oranları yansıtmadığının itirafıdır. Hükümeti bu zamları geri almaya, tüm demokrasi güçlerini ise rantçı hükümet politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat