Özdilek

Güncel

'AKP, Sıkıştığı zaman faşizm uyguluyor'

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Halkevleri Kocaeli Şube Başkanı Mihrican Atalay, Halkevleri üyeleriyle birlikte Kocaeli’de son 2 yılda yürüyüşlere yapılan müdahaleler ve yasakları ile gündemde olan Vali Ercan Topaca ile ilgili açıkl

20 Mart 2013 Saat: 22:00
'AKP, Sıkıştığı zaman faşizm uyguluyor'
'AKP, Sıkıştığı zaman faşizm uyguluyor'
Alemdar Caddesi`nde hizmet veren Sahan Restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen halkevleri üyeleri Vali Ercan Topaca hakkında, verdiği yasak kararlarıyla ilgili dosya hazırladıklarını ifade ederek dosyayı İç İşleri Bakanlığı`na sunacaklarını belirttiler.

SÜREKLİ BİR TACİZ VAR
Halkevleri Kocaeli Şube Başkanı Mihrican Atalay Halkevleri’nin 1994 yılında Kocaeli’de kurulduğunu ve Kocaeli’de 19 yıllık bir kuruluş olduğunu belirterek, “Halkevleri olarak Kocaeli`de pek çok konuda yaptığımız faaliyetler yaptık. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan yanık ünitesi bizim başlattığımız mücadele sayesinde kuruldu. Ben, 2.5 ay tutuklu kaldıktan sonra yetkisizlik verilerek serbest kaldım. Sürekli bir taciz olayı söz konusu. Etkinliklerimiz engellendi. Bundan 1,5 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü ile organ bağışı kampanyası yapmıştık. 24 Şubat`ta da demokrasi yürüyüşü planlamıştık. Polis buna müdahale etti. Saadet Partililer yürürken aynı gün sol kuruluşlar yürüyemedi” dedi.

VALİLER KRALDAN ÇOK KRALCI
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da konuşmasında AKP’nin 10 yılda en çok sıkıştığı dönemin bu dönem olduğunu söyleyerek, “AKP, Sıkıştığı zaman faşizm uyguluyor. Ortadoğu`nda emperyalizmin sözcülüğüne soyundu. 1.5 milyon sığınmacıyla Suriye konusu patladı. AKP, en güvendiği alan olan ekonomiye yüklenerek köylere kadar her yeri sermayeye açıyor. Hükümet sıkıştıkça kabinesini değiştiriyor. Bu değişiklikler sürecek. Valiler kraldan çok kralcı oluyorlar” diye konuştu.  

ASIL MARJİNAL AKP
Genel Başkan Oya Ersoy Halkevleri’nin 81 yıldır Türkiye’nin aydınlanması için çalıştığını söyleyerek, “Halkını arayan bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Türkiye’de çok iktidar değişti. Bunlar gelir geçer ama Halkevi`nin mücadelesi devam eder. Onların görevi sermayeyi korumaksa bizim de görevimiz halkların çıkarlarını korumak. Bu ülkenin yüzde 99`u çocuğuna gemicik alamıyor. Çocuğunu Amerika`ya gönderemiyor. Son günlerde marjinal terimini çok kullanıyorlar. Asıl marjinal AKP`dir. Tüm bu saldırılar karşısında yapılacak tek şey örgütlenmektir. AKP`yi çökertecek olan ise halkın örgütlü gücüdür” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat