Özdilek

Siyaset

AKP’li kadınlar 8 Mart için yürüdü

AKP il kadın kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi

8 Mart 2014 Saat: 18:05
AKP’li kadınlar 8 Mart için yürüdü
AKP’li kadınlar 8 Mart için yürüdü

AKP’li kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle AKP Milletvekili Sibel Gönül’ün de katılımıyla Merkez Bankası önünde toplanarak Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. Yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kadın Kolları İl Başkanı Oya Tunçel, AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ile her ilçeden çok sayıda partili kadın katıldı. Toplamda ise yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş mehteran takımının eşliğinde ve yağmura rağmen gerçekleştirildi.

8 MART’TA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN” SLOGANI?

8 Mart 1857 tarihinde işçi kadınların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için greve başladıkları sırada polisin işçilere saldırması, fabrikaya kilitlenmeleri ve ardından çıkan yangından 129 kadın işçinin can vermesiyle Dünya emekçi Kadınlar Günü olarak tarihe geçmişti. AKP’li kadınlar ise coşkulu bir şekilde 8 Mart’ın tarihini bilmeden yürüdüler. Kalabalık kadın grubu zaman zaman “Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarıyla coşkuyla yürüdü.

TKP STANDI ÖNÜNDE NÖBET

Merkez Bankası önünde toplanan AKP’li kadınlar Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. AKP’li kadınlar Sabri Yalım Parkı’nda günlerdir stant kuran Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile karşılaşınca yaklaşık 30 çevik kuvvet TKP’nin standı önünde AKP’li kadınlar dağılana kadar nöbet tuttu. Öte yandan Yürüyüş Yolu’nda TKP üyeleri bağırarak, “AKP kadınları yok sayıyor. Oylar Türkiye Komünist Partisi’ne” diyerek broşür dağıttı.

“KADINSIZ SİYASET OLMAZ”

AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, “Tüm kadınlar yüreklerine dokunmaya çalıştık. Sosyal politikalarda kadını özne haline getirdik. Kadına karşı şiddet insanlık dışıdır.  Kadın ve erkeğin ortak kullanım alanlarında hayal ettik. Kadınsız siyaset olmaz. Kadınsız kalkınma da olmaz. Kadınlar açısından yerel yönetimler bir sıçrama daha olacağına inanıyorum. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Gönül, “İş hayatında, üretimde, eğitimde ne kadar kadın varsa o ülke o kadar gelişmiş bir ülke demektir. Türkiye anne ve bebek ölümleri açısından dünyanın en kötü ülkelerinden birisiydi. Şimdi en iyi ülkelerle yarışır hale geldi” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat