Siyaset

AKP İl başkan adayı Şemsettin Ceyhan

AKP Kocaeli Teşkilatı’nın 7 Şubat’ta gideceği kongrenin adayı belli oldu. Ankara’ya giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen 4 aday arasından, Davutoğlu Şemsettin Ceyhan’ın üzerinde karar kıldı.

30 Ocak 2015 Saat: 14:40
AKP İl başkan adayı Şemsettin Ceyhan
AKP İl başkan adayı Şemsettin Ceyhan

AKP Kocaeli Teşkilatı, 7 Şubat’ta kongreye gidecek. İl Başkanı Mahmut Civelek’in genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için tekrar aday olmadığı kongre için 6 aday adayı başvuru yapmıştı. Ankara’da günlerdir süren görüşmeler sonrası bu 6 adaydan İsmail Araç ve Abdullah Eryarsoy’un üzerleri çizildi, Halit Çokan, Adem Koç, Şemsettin Ceyhan ve Zihni Yılmaz’ın ise isimleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuldu.


ANKARA’YA GİTTİLER
4 başkan aday adayı bugün saat 13.00’de il başkanı Mahmut Civelek ile birlikte Ankara’ya doğru yola çıktı. Adayları tek tek dinleyen ve Civelek’ten de bilgi alan Davutoğlu, toplantı sonrası kararını açıkladı. Davutoğlu, kongreye tek aday olarak Şemsettin Ceyhan’ın gireceğini bildirdi. Partide Civelek’in tekrar aday gösterileceğine dair iddialar vardı, bu iddia da Şemsettin Ceyhan’ın atanmasıyla çürütülmüş oldu.

 

3 BEKLERKEN 4 ADAY ÇAĞRILDI

Kocaeli’ye geri dönen 6 il başkan adayı Genel Merkez’den gelecek 3 isme kitlenmişti. Ancak Genel Merkez Halit Çokan, Şemsettin Ceyhan, Adem Koç ve Zihin Yılmaz’ın isimlerini açıklayarak 4 adayı Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya çağırdı.  Önceki gün öğlen 13:30’da il binasından Başkan Civelek ile birlikte yola çıkan 4 il başkanı ve İl Başkan Yardımcıları Mehmet İpşiroğlu, Mehmet Öztürk, Mehmet Uzunoğlu saat 18:00’de Başbakan Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara Genel Merkeze’e gitti.

 

DAVUTOĞLU AÇIKLADI

Saat 18:00’de başlaması gereken görüşme Başbakan Davutoğlu’nun programı sebebiyle saat 21:50’de başladı. Başbakan adaylarla yaklaşık 1, 5 saat tek tek görüştü. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, il Başkan adayının AK Parti İl Yönetiminden ve aynı zamanda partinin kurucu Gençlik Kolları Başkanı Şemsettin Ceyhan olduğunu açıkladı. Başkan Civelek ise, il başkanının Ceyhan olduğunu “İl Başkan adayımız Şemsettin Ceyhan hayırlı olsun” ifadesiyle sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

İl Başkan adayı Şemsettin Ceyhan ise kararın ardından sosyal medya hesabından “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Kocaeli İl Başkanlığı görevini şahsımıza tevdi etti” açıklamasını paylaştı. İl Başkan adaylarından Halit Çokan ise hesabından şu ifadelere yer verdi; "Merkezimiz Şemsettin Ceyhan kardeşimizi göreve layık görmüştür. Kendisine, partimize ve ilimize hayırlı olsun. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat