Özdilek

Kültür/Sanat

AKP gözünü TSK’ya dikti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak, AKP’nin yargıdan sonra gözünü TSK’ya diktiğini ifade ederek, “Görülüyor ki, TSK AKP tarafından yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor” dedi.

MHP İl yönetiminin haftalık toplantısı önceki akşam Celalettin Yaylak Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Yaylak’ın gündeminde yine 41 Kart vardı. Geçtiğimiz günlerde Gebze’de yaptığı açıklamada olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nin 41 Kart projesinin MHP’den çalıntı olduğunu iddia eden Yaylak, “AKP hükümeti yapmış olduğu siyasi hırsızlıkların yanına bir yenisini daha eklemiş bulunmaktadır. Genel Başkanımız tarafından hazırlatılan ve üzerinde çok titiz bir çalışma yapılarak hazırlanan projeyi AKP hükümeti kendisi hazırlamış gibi sumaktadır. AKP Genel Merkezi tarafından pilot bölge olarak seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 41 Kart adı altında Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde bulunan Hilal Kart projesini çalarak hayata geçiriyor. Ancak kendi çalışmaları olmadığı için projenin içeriğini bilmediklerinden projeyi eksik olarak hayata geçiriyorlar” dedi.

 

SERT ELEŞTİRDİ

Yaylak, Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının zamansız bir şekilde emekliliklerini istemeleri gündemine değindi. Yaylak, “Siyasi iktidarın yargının AKP’leştirilmesinden sonra gözünü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne diktiği ve bundan kaynaklanan gerilimlerin önlenemez ve yönetilemez bir aşamaya geldiği görülüyor. Bu gelişmeler gösteriyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin AKP hükümeti tarafından yeniden şekillendirilmek istendiği anlaşılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi AKP hükümetinin gerilimden beslenen politikalarına aynı şekilde cevap vermedi. Ve millet iradesine saygı göstererek demokratik olgunlukla emeklilikten yana tercih kullandılar. AKP hükümeti bunu acziyet olarak görmemeli ve geçmişin intikamını alırcasına Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zan ve töhmet altında bırakan uygulamalarından derhal vazgeçmelidir. AKP hükümeti sorumluluğunun farkına varmalı ve neden olduğu devlet krizinin çözülmesi için samimi adımları geç kalmadan atmalı” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat