Siyaset

AKP Dilovası'nda gergin kongre

Genel Merkez’in kararı doğrultusunda tek liste şeklinde gerçekleşen Dilovası İlçe Kongresi’nde yeniden aday gösterilen Mevcut İlçe Başkanı Osman Akbulut, rakipsiz yarışarak yeniden başkan seçildi.

7 Aralık 2014 Saat: 16:28
AKP Dilovası'nda gergin kongre
AKP Dilovası'nda gergin kongre

AK Parti Dilovası teşkilatı ilçe başkanını seçmek için sandık başına geçti. Genel Merkez tarafından tek liste şeklinde yapılan kongrede Mevcut İlçe Başkanı Osman Akbulut yeniden aday gösterildi. Akbulut, kongre sonucunda güven tazeleyerek teşkilatın yeniden başkanı seçildi. Tavşancıl Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongre saat 13:00’de başladı. Divan Başkanlığı’nı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu’nun üstlendiği ve 401 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu Dilovası İlçe Kongre’sinin sonucunda 20 il delegesi ve 20 ilçe yöneticisi seçildi. Kongrede Osman Akbulut'un yönetim listesinde Ahmet Turak'ın isminin yazılmasına itiraz eden Aziz Öner isimli parti üyesi kongrede söz almak istedi. Bunun züerine kısa bir gerginlik yaşandı.

 

KATILIM YOĞUN
AK Parti Dilovası 3. Olağan Kongresi’ne AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli Eski Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı.

 

akk2


HAYALLER GERÇEK OLDU
Kongrede ilk olarak söz alan Dilovası Mevcut İlçe Başkanı Osman Akbukut, “AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine gösterdiği ilgi ile ülkemizin gerileme ve darbe dönemine son vermiştir. Hedefimiz 2023’te ikinci atılımı tamamlamaktır. Gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok yapılamaz denen çalışmaları gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Türkiye, itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti duruşuyla sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaşayan mazlumların ve Müslümanların güvencesi oldu. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


TEŞKİLATIMLA GURUR DUYUYORUM
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Yeni Türkiye yolunda teşkilatlarımız ile çok çalışacağız. Birileri bilsin ki biz bu hizmetten, bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz. Teşkilatımızın bu süreçten kendini yenileyen, daha iri daha taze bir şekilde çıkacağından eminin. Amaç hizmet bayrağını en yükseğe çıkarmaktır. Bu seçimin kaybedeni olmayacak, partimiz kazanacak. Hiçbir makam ve mevkiinin kalıcı olmadığını bilerek çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizler gibi başarılı bir teşkilat içinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Daha yaşanabilir bir Dilovası için teşkilatlarımızla gece gündüz çalışacağız, projelerimiz hayat bulacak” dedi.

 

ARBEDE ÇIKTI

Osman Akbulut'un yönetim listesinde Ahmet Turak'ın isminin yazılmasına itiraz eden Aziz Öner isimli parti üyesi kongrede söz almak istedi. Protokol konuşmalarının olduğu sırada kendisine karşı çıkılan Öner ve yanındaki isimler duruma tepki gösterdi. "Bizde partiye hizmet veriyoruz bizim ismimiz yok" diyerek çıkıştı kongrede kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra kendisine söz verilen Aziz Öner, "2004'ten beri bu partideyim. Bazıları yönetimde ismimi göremeyince bunun nedenini soruyorlar. Bir partili olarak bu ağrıma gidiyor" şeklinde konuştu.

 

KAVGA

 

KAVGAA

 

AZİZ ARKADAŞIMIZ KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL

Tartışmadan bahsederek söze başlayan Başkan Mahmut Civelek, “Biz de ne olduğunu anlamadık ufak bir karışıklık oldu. Aldık kenara nazar boncuğu olsun diye koyduk. Dilovası her zaman partisine sahip çıkan bir teşkilattır. Yönetime isim yazarken çok zorlandık. Demin yaşanan olaylarda da arkadaşlarımız kötü niyetli değil. Aziz kardeşime sesleniyorum. Ben beş yıl belediye başkanlığı yaptım. Bizim beldemiz kapatıldı. 5 ilçe birleştirildi bende belediye başkanı olacağım sandım. Bir baktım benim yerime başkası çağrılmış Ankara’ya. Biz Ak Partiliyiz ben olmamışsan bunda bir hayır vardır dedim. Sonra noldu? Allah nasip edecek ya Allah o gün belediye başkanı yapmadın bugün il başkanı yaptı “dedi.

 

PARALEL YAPIYI SEVİNDİRİRSİNİZ

Sözlerinin devamında Civelek, “Buradaki 25 arkadaşımız hak ettiği için burada değil, bu bir nasip meselesi hep beraber oturduk görüştük. Bu kongre bizim düğünümüz, bu kongre çok önemli. Burada sadece Osman Akbulut seçilmeyecek, yönetimi de seçilecek. Dilovası’nda kavga çıkartırsanız paralel yapıyı sevindiririz. Dilovası’na birlik ve beraberlik yakışır. 2015 seçimlerine çok çalışmak lazım. Aziz arkadaşım seni listeye yazdık gel buraya oyunu kullan” şeklinde konuştu.

 

OSMAN AKBULUT’UN LİSTESİ
Osman Akbulut, Mahmut Kocabay, Ali Osman Küçükkaya, Murat Dursun, Dilaver Güngör, Hamza Şayir, Şemsettin İnankoç, Nizamettin Sözen, Yavuz Çelep, Fazıl korkmaz, Murat Kara, Saim Karakaya, Kamuran Şahin, Fettullah Kocaman, Sürmeli Dursun, Murat Güldal, Osman Aktaş, Mustafa Şahin, Yasin Akın, Ahmet Turak, Birsen Ayşe Kübra Turan, Zeynep Başaran, Serap Adıgüzel, Dilek Balcı.

 

İL DELEGELERİ
Osman Akbulut, Ali Toltar, Güray Artut, Suat Şık, İlhan Yıldırım, Cemil Yaman, Halit Yaşar, Eşref Öner, Ayhan Dursun, Fevzi karadaş, Faik Cihan, Niyazi Tongaz, İhsan Şanlı, Necati Temiz, Mehmet Pamuk, Enver Aydemir, Şeref Şahin, Erkan Aslan, Alparslan Artut, Mevlüt Kaya.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat