Özdilek

Güncel

AKP’den Kızılay’a yer tahsisine VETO

İl Genel Meclisi Ağustos ayı birinci birleşimi 100. yıl Valilik salonunda gerçekleşti.

1 Ağustos 2013 Saat: 18:42
AKP’den Kızılay’a yer tahsisine VETO
AKP’den Kızılay’a yer tahsisine VETO

Fahim kılıç başkanlığında gerçekleşen toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü. AKP’li Celal Özkaraaslan Vali Ercan Topaca’nın hemen onaylanmasını istemesine rağmen Kızılay’a Lojistik Depo yapılması için Başiskele’den yer tahsis edilmesini kabul etmedi. Özkaraaslan, “Kızılay’a verilen binalar boş duruyor” dedi. Toplantı öncesi konuşma yapan meclis başkanı Fahim Kılıç, Mübarek Ramazan ayının meclis üyeleri, Kocaelili vatandaşlar ve İslam alemine hayırlar getirmesi dileklerinde bulunarak, “Yaklaşan Kadir gecesinde gönlünüzdeki tüm dileklere gerçekleşsin. Ramazan Bayramı kardeşlik içerisinde geçsin. Dünyanın bu dönemde bu dileklere çok ihtiyacı var. Suriye, Mısır ve Somali'de yaşananlar hepimizi çok üzüyor" şeklinde konuştu.


Toplantıda ilk gündem maddesi olarak; Plan ve bütçe komisyonunda haziran ayı toplantısında gündeme gelen gençlik ve spor başkanlığında sporda engelleri kaldırıyoruz projesi kapsamında 'her ile bir engelli aracı alınması ' uygulamasının gerçekleştirilmesine katkı amacıyla, İl Özel idaresinin 1 adet engelli aracının satın alınması için 65 bin TL’nin il genel Meclisi bütçesinden karşılanması talebi oy birliği kabul edildi. Araç bedelinin diğer yarısı ise bakanlık tarafından karşılanacak.


Gündem maddesinin oylanmasının ardından söz alan CHP'li Adnan Tok, "Derince eğitim ve Araştırma hastanesi bahçesinde 4 ve 5 adet soğutucu fan bulunuyor. Fanın kapasitesi çok büyük bu nedenle gürültü oluyor. Çevre sakinleri ve hastanede kalan hasta ve hasta yakınları bu konuda mağdur. Bu konuya hastane yönetimi ile gündeme getirdim. Ancak yönetim sık sık değiştiği için bir muhatap bulamadım. Sorunu meclis tarafından çözülmesini istiyorum" dedi. Fahim Kılıç ise, konunun Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Aydınlık ile görüşüleceğini, çözülememesi halinde gündeme getirilebileceğini söyledi.


CHP’li Mehmet Kaçar, "Körfez İlimtepe'de kurulan kaçak taş ocağı ile ilgili geçtiğimiz toplantılarda genel sekreter Burhan Erez'den bilgi istemiştim. Bu konudaki soruşturmanın ne durumda olduğunu öğrenmek istiyorum. Yine Körfez sınırlarında meydana gelen yolsuzlukla ilgili bilgi almak istiyorum. Bu yolsuzlukla ilgili 4 polis sorgulanırken neden 19 iş adamının sorgulanmadığını merak etim" dedi. Konuya ilgili söz alan Kılıç, "Kaçak yapı ile alakalı Erez bilgi verecek. Ancak soruşturma ile ilgili bilgi vermek bizim görevimiz" değil. Genel Sekreter Burhan Erez ise, “Firmanın 110 bin TL'lik malzemenin dışında 410 bin TL'lik malzeme aldığını tespit ettik. Bu malzemenin de satışını gerçekleştirerek 410 bin TL gelir elde ettik” dedi. Ahmet Elmas ise yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle meclisin cumartesi Pazar günleri de yapılmasını istedi. Bir diğer öneri de AKP sıralarından toplantıların öğleden sonra yapılması konusunda geldi. Her iki öneri de oy çokluğu ile reddedildi.


Gündeme sonradan eklenen Başiskele'de bulunan 13 dönümlük yerin Kızılay tarafından lojistik depo olarak kullanılması için Vali'nin de önerisi ile Kızılay'a hızlı bir şekilde devredilmesi maddesine ilk itiraz AKP grup sözcüsü Celal Özkarasalan'dan geldi. Karaaslan,"13 dönümlük yer milletin yeri. Kızılay akşamdan sabaha inşaata başlamaz, bu yerin neden nasıl kullanılacağını öğrenelim. Kızılay kim yer verirse versin alır. Alınan yer yılarca durur. Kartepe'de bulunan Afet Koordinasyon Merkezi’nde kendilerine tahsis edilen yerler de hal boş duruyor. Bu konunun imar komisyonuna havale edilmesi gerekiyor" dedi. İsmet Kanık, "Akmeşe Ambarcı Köyü'ndeki okul binası beş yıldır kimseye verilmedi, burası verilsin" dedi. Konu imar komisyonuna havale edildi.

Kartepe Belediyesi'nin Hikmetiye Köyünde bulunan arazinin müze binasına yapılmak üzere il özel idaresine şartlı tahsis edilmesi oylandı. İmar komisyonuna konu havale edildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat