Özdilek

Siyaset

AKP’DE SEÇİM TAKVİMİ 14 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, seçim takviminin 14 Ağustos’ta il başkanları toplantısında açıklanacağını söylerken, kadınlara adaylık için davette bulundu

8 Temmuz 2013 Saat: 18:59
AKP’DE SEÇİM TAKVİMİ 14 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK
AKP’DE SEÇİM TAKVİMİ 14 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın açıklaması yaptı. Makamında yaptığı açıklamasında yerel gündeme değinen il başkanı Civelek, 14 Ağustos tarihinde Ankara`da yapılacak olan il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim takviminin açıklanacağını söylerken, kadınlara aday adaylıkları için davette bulundu.


CİVELEK`TEN BİRLİĞE MESAJ
Ramazan ayının herkese hayırlar ve bereket getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan il başkanı Civelek, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Geçtiğimiz günlerde yanşana Lice olayları hakkında bir değerlendirme yapan Civelek, “Birbirimizle kavga etmeden ayrışmadan önümüzdeki günleri geçirmek zorundayız. Bizi parçalamak için Gezi Parkı ve Lice gibi olaylar kullanıldı. Bu sınavlardan alnımızın akıyla muhakkak çıkmamız lazım Biz bu günlere birlik ve beraberlik için geldik” dedi.


TÜRKİYE`DE YAPILMAYAN ÇALIŞMA
Sandık danışma meclislerinin başladığını hatırlatarak konuşmasına devam eden Civelek, “Sandıktaki üyelerin davet edildiği danışmalar düzenliyoruz. Bu danışmalar güne kadar ülkemizde yapılmayan bir çalışmadır. Kocaeli teşkilatımızın başarılı uygulamaları sonrasında bu danışmalar ilerde meyvelerini verecek. Öte yandan bizim üyemiz olan ve bize gönül veren bütün kendi üyelerimizle bir araya geliyoruz. Her üyemize kahvemizle ziyarete gidiyoruz ve üyelerimiz güncelleyip, üye olmayanları üye yaparak sayımızı artırıyoruz” diye konuştu.


14 TEMMUZ`DA DANIŞMA
İlçelerdeki danışma ve istişare toplantılarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Civelek, geçtiğimiz Pazar günü il ve ilçelerde SKM başkanlarının İstanbul`da toplantıya gittiğinden söz etti. 14 Temmuz`da tüm teşkilatı kapsayan bir iftar ve danışma meclisi toplantısını yapacaklarını da belirten Civelek, herkesi danışma toplantısına davet etti. Öte yandan Civelek, ilimizdeki yapılan köprülükavşak çalışmalarının bitiş tarihlerini tek tek paylaştı.


YAHYA KAPTAN 13 OCAK`DA 
Civelek, “Yahya Kaptan`daki köprülü kavşak 13 Ocak 2014, Kandıra Sapağı 30 Eylül, Körfez 15 Temmuz ve Derince 15 Eylül. Darıca`da Aşıroğlu Kavşağı 30 Ocak 2014 tarihlerinde bitecek. Çalışmalar yaparken mutlaka trafik sıkışıklığı olacak, aksilikler çıkacaktır. Biraz bunların sıkıntısını çekeceğiz. Bu şehrin marka değerini düşürmemek için bu çalışmalar hakkında ‘çile başlıyor` şeklinde yorumlar yapılmamalı” diyerek çalışmalara eleştiri yapılmaması gerektiğini savundu.


14 AĞUSTOS`TA SEÇİM TAKVİMİ
Son olarak, yerel seçimlerde tekrardan 13-0 yaparak, Kocaeli`ye hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Civelek, Ramazan ayından sonraki 14 Ağustos tarihinde Ankara`da yapılacak il başkanları toplantısında seçim takviminin açıklanacağını söyledi. Civelek, başta belediye başkanlığı adayları için istifa tarihlerinin de belirlenebileceğini kaydetti. Kadın başkan adayları sayısının azlığı konusunda da bir açıklama yapan Civelek, kadınlara davette bulundu.


KADINLAR GÜZELLİK KATAR
Civelek, “Kadınları sadece belediye başkanlığı için değil muhtarlığa ve meclis üyeliğine de davet ediyoruz. Siyasette kadınların daha çok olması bizi memnun eder. Bizim yönetimimizde yüzde 30 barajında kadın sayısı olması şartı var. En çok milletvekili sayısı bizim dönemimizdedir. Kendisini yetiştirmiş kadınların siyaset yapması çok güzel olur ve bizi memnun eder. Her siyasi parti kadın üyelere ayrı bir ilgi gösterirse bu daha güzel olur” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat