Özdilek

Siyaset

AKP’de büyük kaos var

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, AKP’nin içinde büyük bir kaos olduğunu ve birbirlerini yemeye başladıklarını belirterek, “Yerel seçimlerde AKP Başta Büyükşehir olmak üzere Kandıra, Kartepe, Derince, Başiskele Gebze belediye başkan

27 Şubat 2013 Saat: 12:00
AKP’de büyük kaos var
AKP’de büyük kaos var
CHP İl Yönetim Kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensupları ile bir araya gelen İl Başkanı Yalçın Kuşkan, parti çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 10 Mart’a yapılacak olan İl Danışma Kurulu Toplantısı için il kurulunun çalışmalarının görüşüleceğini kaydetti. Kentin iyi yönetilmediğinin demokratik haklarını ortaya koyan kurumlara yapılan saldırıların ortaya koyduğunu söyleyen Kuşkan, AKP’li belediye başkanları ile ilgili ciddi iddialarda bulundu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, Kandıra, Kartepe, Derince, Başiskele Gebze ilçelerinin Belediye başkanlarının değiştirileceğini söyleyen Kuşkan, AKP’nin büyük bir kaosun içine girdiğini ve bunun seçimlere doğru daha da büyüyeceğini kaydetti. 

VALİ EYLEMCİNİN DE VALİSİ OLMALI
10 Mart’a Sabancı Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te yapılacak olan İl Danışma Toplantısında İl yönetiminin sunumunu, il genel ve belediye meclis üyelerinin sunumunu kısa tutarak, katılımcıların fikirlerini söylemesinin önünü açacaklarını kaydetti. Sakin ve asayiş yönünden sorunsuz bir kent olan Kocaeli’nin son 1,5 yıldır kötü yönetildiğini her fırsatta söyleyen Kuşkan, kurumların demokratik hakları için yaptığı eylemlere müdahalenin doğru olmadığını kaydetti. Vali Ercan Topaca’nın eylem yapan kişilerin ve o kişilere saldıran polisin de valisi olduğunu unutmamasını isteyen Kuşkan, sadece iktidarın valisi olmamak gerektiğini kaydetti. 

KARAOSMANOĞLU DEĞİŞTİRİLECEK
Kentin her yerinde sorunlar yaşandığını söyleyen Kuşkan, Derince Belediyesi’nde yaşanan kaset olayının ise yaşanan sorunların ne kadar ciddi olduğunun ortaya koyduğunu kaydetti. AKP’nin içinde kaosun başladığını vurgulayan Kuşkan, “Yerel seçimler döneminde AKP’nin yerel yönetiminde ciddi sorunlar olacak. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir çık ilçede belediye başkanları değiştirilecek. Kendi içlerinde birbirlerini yemeye başladılar. Bu seçime doğru daha da büyüyecek. Ben muhalefet partisi olarak bu durumdan memnuniyet duyuyorum. Bende kent yurttaşı olarak Büyükşehir ve diğer belediyelerin başkanlarının değişmesini istiyorum” dedi. 

HAZİRAN’DA İSTİFA ETMİLİLER
Yerel seçimlere nasıl gidileceği ile ilgili kafasında modeller olduğunu söyleyen Kuşkan, ancak bu modellerin genel başkan ve MYK’ya sunulacağını, kabul gördüğü taktirde hayata geçeceğini belirtti. Seçimlerde aday olacak örgüt yöneticilerinin Haziran ayına kadar istifa etmelerini istediklerini belirten Kuşkan, “Örgüt başkanlarının diğer adaylarla eşit duruma gelmesi için erken istifa etmelerini istiyoruz. Tabi bu bizim isteğimiz ama genel merkez nasıl karar alacak tam bilmiyorum. Genel merkezimiz eğilim yoklamaları dışında nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde 2 anket yapacak” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat