Özdilek

Siyaset

AKP BİZİ AYIRARAK YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR

ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Çetinkaya, “Eğitim meselesinde ihtiyaç duyanların ihtiyaçları doğrultusunda değil kendi ideolojisi doğrultusunda eğitim yapıyor. Okullarda AKP ideolojisi öğretiliyor.

9 Mart 2013 Saat: 22:27
AKP BİZİ AYIRARAK YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR
AKP BİZİ AYIRARAK YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi kadınlar tarafından düzenlenen “Muhafazakarlaşma kıskacında AKP’nin kadın politikaları” konulu panel,  Eğitim Sen Sendikası Kocaeli Şubesi salonunda gerçekleşti. Toplantı öncesinde katılımcılara karanfil dağıtıldı.

ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, kadınların kendilerine çok fazla zaman ayıramadığını söyleyerek, toplantıya katılım sağlayan kadınlara teşekkür etti. 8 Mart Dünya Kadınlar gününün tarihsel süreci hakkında bilgi veren Çetinkaya  Biz neoliberal muhafazakarlığın hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yaratılan elde edilen haklar özel ellere geçirilmeye çalışılıyor” dedi.

AKP hükümetinin vatandaşı muhafazakarlaştırarak yönettiğini söyleyen Çetinkaya, “Eğitim meselesinde ihtiyaç duyanların ihtiyaçları doğrultusunda değil kendi ideolojisi doğrultusunda eğitim yapıyor. Okullarda AKP ideolojisi öğretiliyor. Bunun sonucu çocuk işçiler ve çocuk gelinler yaratmaya çalışıyor. AKP’nin Türkiye,’ye dair projesi Avrupa’ya yakın bir Çin yaratmak. AKP bizi birbirimizden ayırarak yönetmeye çalışıyor. Dünyadaki işlerin 3’te ikisini yapıyoruz. Biz kadınlar olarak yoksulların en büyük bölümünü oluşturuyoruz. Karar süreçlerinden de sistematik bir biçimde dışlanmaya tabi tutulmaya çalışılıyoruz. Kadınlarla erkekler aynı işi yapmalarına rağmen eşit ücret alamıyor. Türkiye’de erkekler 100 alıyorsa biz 60-70 alıyoruz. Bu konuda hukuki düzenlemeler var ama erkeklere daha fazla ücret ödemenin bir yolu bulunuyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat