Özdilek

Çevre

‘Akmeşe Deresi PİSLİK saçıyor’

Kocaeli İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3. Oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Fahim Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2 gündem maddesi görüşüldü.

6 Ağustos 2013 Saat: 17:33
‘Akmeşe Deresi PİSLİK saçıyor’
‘Akmeşe Deresi PİSLİK saçıyor’

CHP’li İsmet Kanık geçtiğimiz günlerle gazetemizde yer alan Akmeşe Deresi nedeniyle köyde yaşanan çevre kirliliğini dile getirerek konu ile ilgili araştırma yapılmasını istedi. CHP’li meclis üyesi Mehmet Kaçar, Hereke’de yaşanan hortum faciasında zarar gören ailelerin tamamına yardım yapılmamasını tekrar dile getirerek başkan Kılıç’ın isteği üzerine vali yardımcılarına iletmek üzere mağdur vatandaşların isim listesini verdi. AKP’li meclis üyesi Ali Ayaz, ise konuyla ilgili söz alarak “Yasal olarak bir aileye 255 lira girdiğinde o eve yardım yapılmıyor. Bazılarının da varlıkları var. Onlara yardım edemeyeceğimizi söyledik. Durumları olmayanlara zaten yardım yapıldı” dedi. Genel Sekreter Burhan Erez’de ciddi manada mağdur olan kişilere yardım yapılabileceğini söyledi. Toplanın dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi İsmet Kanık, geçtiğimiz günlerde gazetemizde de yer alan Akmeşe halkının yaşadığı sorunları tekrar dile getirerek, “Akmeşe’nin hemen altından geçen dere pislik içinde. Bu dere ile ilgili önlem alınması gerekiyor. Derenin hemen yanında bulunan atık su arıtma tesisi düzenli çalışmıyor. Köye giderek yerinde tespit ettim. Gördüğümüz manzara gerçekten çok kötüydü. Dereden bırakın bahçe sulamayı koku ve sinekten durulmuyor. Arıtmanın üst tarafı tertemiz alt tarafı kirli. Burası merkeze uzak olduğu için mi, yetkililer ilgilenmiyor mu bilmiyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat