Özdilek

Güncel

Akıllı bisikletlere 3 yeni istasyon

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Projesi’ne üç yeni istasyon daha ekleniyor.

28 Aralık 2014 Saat: 14:18
Akıllı bisikletlere 3 yeni istasyon
Akıllı bisikletlere 3 yeni istasyon

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesinin ardından akıllı bisikletler, İzmitliler tarafından çok sevilen ve yoğun bir şekilde kullanılan uygulama haline geldi. Taleple birlikte Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi’nin (KOBİS) mevcut 12 istasyonuna üç yeni akıllı bisiklet istasyonu daha ekleniyor. Akıllı bisikletler, Yıldız Konutları Sabancı Meslek Lisesi önü, Alikahya Merkez ve Kartepe İstasyon Mahallesi’nde de hizmet verecek. Altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen üç yeni istasyonla birlikte akıllı bisikletler, toplam 15 istasyonla hizmet verecek. 15 istasyonda 151 akıllı bisikletle hizmet veren KOBİS’in yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

 

9 BİN 96 KİŞİ ÜYE OLDU
Bugüne kadar 4 bin 42 kişi KOBİS üye kartıyla, 5 bin 54 kişi de Kent Kart’la olmak üzere toplamda 9 bin 96 kişi KOBİS sistemine üye oldu. Akıllı bisikletler, vatandaşlar tarafından 75 bin 986 kez kullanıldı. Akıllı bisikletlerle İzmit’in her yerine bisikletle ulaşan vatandaşlar, hem ulaşımlarını sağlıyorlar hem de spor yapma imkanı buluyor. Tanımlı Kent Kart sahipleri istasyonlarda yapacakları işlemlerle sisteme kendilerini tanımlatırken, KOBİS üye kartı sahipleri sisteme tanımlı olduklarından www.kobis.com.tr adresinden kredi kartlarıyla yükleme yapabiliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat