Özdilek

Siyaset

Akdemir: Büyükşehir'i Alacağız

CHP Kocaeli Büyükşehir belediye başkan aday adayı Prof. Dr. Ali Akdemir Gebze basını ile bir araya geldi. İddialı konuştu,Büyükşehir'i Alacağız.

2 Ekim 2013 Saat: 00:33
Akdemir: Büyükşehir'i Alacağız
Akdemir: Büyükşehir'i Alacağız

Basının ilgi gösterdiği buluşmada Akdemir "Kendime, Partililerime ve halkıma güveniyorum. Aday olacağıma ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesini Mutlaka ama mutlaka alacağımıza inanıyorum" dedi.

Başkan A. Adayı Ali Akdemir'in toplantısına CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, CHP’nin Gebze belediye başkan aday adayları Yüksel Genç ve Nilgün Aydın ve ilçe yöneticisi Hikmet Koçoğlu da katıldı.


Zenginin çok zengin, Fakirin çok fakir olduğu bu düzene karşıyım

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akdemir, önceki akşam Gebze basını ile bir araya geldi. Prof. Dr. aday olduğu takdirde seçimi kazanacağına inandığını söyledi.

Kocaeli’ni zengin kentin yoksul halkı olarak tanımlayan Prof. Dr. Ali Akdemir, “Kocaeli’nde kişi başına düşen milli gelir 35 bin dolar. Türkiye’nin en zengin kenti. Kağıt üzerinde 35 bin dolar ama insanların cebinde 2 lira bile yok. Bazılarında ise 1 milyon dolar var. Zengini çok zengin, fakiri çok fakir. Gelir dağılımı adaletsizliği var Gebze ve Kocaeli’nde. AKP yandaşlarını zengin yapıyor, fakirlere yardım dağıtıyor. Burası Doğu Anadolu’nun geri kalmış bir kenti değil. Hakkari, Siirt ve diğer şehirlerde makarna dağıtabilirsiniz, yoksul yardımı yapabilirsiniz ama burası Türkiye’nin en zengin kenti” şeklinde konuştu.

 

Başta Otopark olmak üzere tüm sorunu çözeceğim

Gebze ve Kocaeli’nde 30 yıldır sorunların aynı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akdemir, Gazeteci Murat Tosunoğlu'nun "Kocaeli ve diğer ilçelerde uygulanan Caddelerde olaylara neden olan, halkı bıktıran Otopark sorunu noktasında nasıl bir yöntem uygulayacaksnız" sorusuna Halkımıza sorun yaratan, olaylara neden olan başta Otopark sorunu olmak üzere tüm sorunları kökten çözeceğim. Kimse ama kimse halka rağmen zorbalık kullanamaz. Bu kent de yanlış olan her şeyi değiştirecek doğru olanı yaşama geçireceğiz“ dedi.

Sokak sokak sorunları biliyoruz ve Çözeceğiz

Gebze ve Kocaeli’ne 30 yıl önce gelen insanların sorun tespitleriyle bugün gelenler aynı. Trafik, işsizlik, altyapı, ulaşım, çevre. Kocaeli Büyükşehir belediyesi 11 yıldır görevde ve 52 milyar lira kaynak harcamış ama sorunlar aynı. Varlık içinde yokluk yaşayan bir Gebze ve Kocaeli tablosu var” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Akdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:”Gebze ve Kocaeli’ni kentlilik bilinciyle ekonomik kaynaklarla yol, trafik, ulaşım, çevre ve diğer sorunlarını çözülmüş bir kent haline getireceğiz. 30, 40 ve 50 yıllık stratejik planlamalar yapacağız. Potansiyelimizin hak ettiği Gebze’yi hep birlikte başaracağız.”

Prof. Dr. Ali Akdemir , 2,5 yıldır adaylık için çalışma yürüttüğünü belirterek, “Kocaeli’nin bütün ilçelerinde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokak sokak çalışarak ve halkın içinde olarak bir çalışma yürüttük. Eğer aday olursam seçimi kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu. 


Sedat Tatar: Tüm adaylarımız kalitelidir

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, “Kocaeli’nde yerel yönetimlerde başarılı olacak, kentli olmanın bilinciyle kenti kent haline getirecek, çok dürüst ve nitelikli aday adaylarımız var. Hepsi birbirinden pırıl pırıl. Kim aday olursa bizim adayımızdır, hepsine eşit uzaklıktayız. Çıktıkları yolda kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu. CHP Gebze belediye başkan aday adaylarından Yüksel Genç ise, Gebze ve Kocaeli’nde CHP’nin kalesi haline getirmek için çalışacaklarını belirtirken, S. Nilgün Aydın da hep birlikte başarı elde edeceklerini söyledi.

 

Toplantıya, CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, CHP’nin Gebze belediye başkan aday adayları Yüksel Genç ve Nilgün Aydın ile ilçe yöneticisi Hikmet Koçoğlu da katıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat