Özdilek

Güncel

“Akciğer Sağlığınız İçin Sigara ve Soğuktan Uzak Durun”

Helin Kaya ve İsa Güner’in sunduğu Güne Bakış programına bugün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ilgazlı konuk oldu.

18 Ekim 2016 Saat: 11:52
“Akciğer Sağlığınız İçin Sigara ve Soğuktan Uzak Durun”
“Akciğer Sağlığınız İçin Sigara ve Soğuktan Uzak Durun”

Güne Bakış’ta “Göğüs Hastalıkları ve Valf Tedavisi” hakkında konuşuldu. Helin Kaya ve İsa Güner’in sunduğu Güne Bakış programına bugün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Ilgazlı konuk oldu.

Konuşmasına göğüs hastalıklarının tanımından ve çeşitlerinden bahsederek başladı. Ilgazlı, “Göğüs kafesimizin içinde olan iki akciğerin arasına kalp yerleşiyor. Akciğeri, akciğeri saran zar ve göğüs kafesini ilgilendiren tüm hastalıklar bizim ilgi alanımıza giriyor. Örnek verirsek akciğer tüberkülozu dediğimiz verem, akciğer kanseri, astım ve KOAH gibi birçok hastalık bizim ilgi alanımıza giriyor” dedi.

Göğüs hastalıklarının belirtilerine değinen Ahmet Hamdi Ilgazlı, her hastalığın kendine özgü belirtileri olabileceğini öksürüğün de göğüs hastalılarının en temel belirtisi olduğunu söylerken solunum zorluğu, balgam çıkarma gibi belirtilerle karşılaştıklarında hastanın muayene edilerek tedavi sürecinin başladığını kaydetti.

KOAH hastalığının belirtilerine ve tedavi yöntemlerine de değinen Ilgazlı, “KOAH hastalığı sigara başta olmak üzere zararlı alerjenlere, hava koşullarına bağlı olmak üzere akciğerlerde anormal iltihabi bir yanıtın olmasıdır. Bu yanıtın olmasıyla hava yolları daralmaya başlar. İnsanalar bayır çıkarken daha sonraları ise düz yolda yürürken bile nefes darlığı çekmeye başlar. Ayrıca KOAH’ın ilerleyici bir hastalık olduğunu da belirtmek gerek” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Ilgazlı, vatandaşların akciğer sağlığı için sigaradan uzak durması, soğuk havalarda iyi giyinmesini ve aşılarını eksiksiz olarak yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

  

Haber: Fatih OSMA (Radyo K.İ.)

Fotoğraf: Serkan ÇETİNEL (Radyo K.İ.)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat