Özdilek

Turizm

Akça Koca Platformu Moğolistan’dan döndü

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu, 9 günlük Moğolistan seyahatinden döndü.

11 Haziran 2024 Saat: 10:42
Akça Koca Platformu Moğolistan’dan döndü
Akça Koca Platformu Moğolistan’dan döndü

Akça Koca Platformu Moğolistan’dan döndü

İstanbul Büyük havalimanında başlayan ve 9 saatlik yolcuktan sonra Ulan Batur Uluslararası havalimanına varıldı. Sukhbaatar meydanından başlayarak ülkenin başkenti Ulan Batur çevresinde ilk günkü gezi başladı. Başkent ve Parlamento Binası, Ulusal Opera Tiyatrosu, Kültür Sarayı ve Kent Konseyi Evi ve çevresi. Zaisan Tepesi; sevimli küçük tepe, Ulan Batur'un geniş açık manzarasını seyredildi. Ulusal Tarih Müzesi ziyaret edildi.

Bayan Gobi / Uygun Manastırı Harabeleri. Gobi kum tepeleri, ormanlar ve kayalık dağların birleşimi. Küçük kum tepelerinde yürüyüş ve deveye binme fırsatı yakalandı. Ger kampı 20 km. uzaklıktaki Erdene Khambyn Khuree'yi ziyaret, Khugnu Khaan dağında yer alan Manastır, Dini lider, filozof, sanatçı ve heykeltıraş olan aydınlanmış Bogd Gegeen Zanabazar, din öğretmeni için bu Uvgun ve Zaluu tapınakları, At yetiştiricilerinin ailesi ziyaret edildi ve kısrak sütünden yapılan geleneksel Moğol içeceği olan Airag’ın tadına bakıldı. Gerçek Moğol ahşap eyerleri üzerinde binicilik fırsatını da yakalandı. Kharkhorin çevresinde gezildi. Büyük Moğol İmparatorluğu'nun eski Başkenti ve Moğol Budizm’inin ana hazinesi olan Erdenezuu Manastırı Kharkhorin, 1220 yılında Orhun nehri vadisinde kurulmuştur. Tapınağın yakınında yaklaşık 800 yıllık tapınılan Kaplumbağa Kayasına tanık olundu.

Cengiz Han'ın soyundan gelen Avtai Sain Khaan tarafından 1586'da Kharkhorin harabeleri üzerine kurulan 108 stupa ile güzel görünümlü beyaz duvarlarla çevrili Erdenezuu Manastırı   -ilk Budist manastırı- ziyaret edildi. Moğolistan'ın doğusunda, Arkhangai'nin doğusunda bir tatlı su gölü olan balıkları ve kuş türleri ile ünlü Ugii gölü gezildi. Yolda Kharkhorin'de bulunan Orhun yazıtlarına adanmış bir Moğol müzesi olan Khushuu Tsaidam Müzesi, Bilge Kağan ve Kül Tigin anıtları Orhun Vadisi Kültürel Peyzajı ziyaret edildi.

Dünyada Przewalskiatı olarak bilinen vahşi atı Takhiadlı görüldü.

Khentii Sıradağlarında Gorkhi Terelj Milli Parkı gezildi. Ulan Batur şehrine geri dönüldü.  Akşam ise geleneksel türkülerin büyüleyici icrasına, gırtlağa, güzel atbaşlı keman ezgisine, etnik danslara tanık olundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat