Özdilek

Kültür/Sanat

Akar’dan Başbakan’a çağrı KALABALIK GÖREVDEN ALINSIN

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kartepe’deki rüşvet skandalıyla ilgili konuştu: “Olaylar belediyeye çok zarar vermiştir, Şükrü Karabalık bir an önce istifa etmelidir”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kartepe’deki rüşvet skandalıyla ilgili  ilginç açıklamalar yaptı. Uzun zamandır belediyeyle ilgili pis kokuların geldiğine dikkat çeken Akar, “Bu olaylar yaşanmadan önce de Kartepe’de bu tip olaylar konuşuluyordu. Sonunda da konu yargıya gitti. Kartepe A.Ş.’nin Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a bağlı olduğuna dikkat çeken Akar, “Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu olayın diğer sorumlusudur” diye konuştu.

 

İDDİA DEĞİL TESPİT

Polisin tutanaklarında rüşvet olayının tespit edildiğini ifade edildiğini söyleyen Akar, “Dikkat edilirse, ‘tespit edilmiştir’ deniliyor. Yani bu bir iddia değil, tespit. Konuyla ilgili müfettişe 50 bin TL rüşvet önerilmesi, olayın büyüklüğünü ve vahametini ortaya oymaktadır. Bu konuda savcılar gereğini yapacaktır. Ama savcılardan önce de Başkan Şükrü Karabalık’ın gereğini yapması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

AHLAKİ KURALLAR

Başkan Şükrü Karabalık’ı istifaya da davet eden Haydar Akar, “Karabalık bir an önce istifa etmelidir. Çünkü siyasetin belirli ahlaki kuralları vardır. Dünyanın neresinde böyle bir olayl yaşansa siyasetçi ya da kent yöneticisi istifa eder. Etik olan budur” dedi. Sert açıklamalarını sürdüren Akar, “Özel Kalem Müdürü görevden alınıyor, Kartepe A.Ş. Müdürü görevden alınıyor, Başkan koltuğunda oturuyor. Ve de bu olaylar iddia değil, hepsi belgeli. Benzeri görülmemiş olaylar” dedi.

 

AKP’YE ÇAĞRI

Bu konuyla ilgili AKP Genel Merkezi’ni de göreve davet eden Akar, “Ne yazık ki AKP’yle beraber siyasi etik yok sayılmaya başlanmıştır. AKP bu tip olayları gizlemekte, sulandırmaktadır. Kendinden olmayanlara acı çektiren hükümet, bu tip iddialarla karşı karşıya olan kendindense eğer, onu korumaktadır. Kartepe Belediyesi’ndeki bu ciddi olayla ilgili AKP Genel Merkezi bir an önce disiplin sürecini başlatmalıdır” şeklinde konuştu.

 

AKP’Lİ OLUNCA

Haydar Akar, Kocaeli basınının duyarlılığına rağmen ulusal basının bu konuyu görmezden geldiğini belirterek, “Kartepe, yüz bin nüfuslu büyük bir ilçedir. Geçmişte örneklerini gördük. En ufak bir iddialarla karşı karşıya gelen CHP’li ve MHP’li belediyeler ulusal basın tarafından didik didik edildi, 24 saat haberlerde yer aldı. Ama AKP’li belediye olunca bunlar olmadı. Bu, demokrasimizin bir ayağının topal olduğunu gösteriyor” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat