Özdilek

Siyaset

AKAR'DAN AKP YE SERT ELEŞTİRİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar katıldığı televizyon programında AKP’yi sert bir dille eleştirdi.

27 Ağustos 2013 Saat: 11:21
AKAR'DAN AKP YE SERT ELEŞTİRİ
AKAR'DAN AKP YE SERT ELEŞTİRİ

Cuma Günü Kocaeli TV’de Ersin Karaca’nın konuğu olan Akar önümüzdeki yerel seçimler, AKP’nin belediyelerdeki  durumu, bitmek bilmeyen Sapanca yolu, hüsranla sonlandırılan Cengiz Topel havaalanı, limanlar  ve Mısır da yaşanan son gelişmeler gibi bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP’NİN SEÇİMDEKİ PROJELERİNİ GÖREN VAR MI?

Akar “2009 yılında AKP’nin seçim vaatlerinden oluşan kitapçıktan örnekler vererek Kocaeli halkını kandıran bir parti bu seçimde hangi yüzle vatandaştan oy isteyecek. Monoray, raybüs, teleferik, kongre merkezi, 20 bin araçlık otopark,barajlar söz verilmişti şimdi Kocaeli halkına soruyorum bunları gören var mı? dedi.

DİN HEPİMİZİN DİNİ SİYASETTE YERİ YOK

CHP heyeti kısa bir süre önce Körfez İlçesi Kalburcu köyünü ziyaret etmiş vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak suyu bulamadıklarını söylemişlerdi.Buna karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu o köyde yeminle su var halkımızı bize dua ediyor bazı kesimler dua etmeyi bilmezler diyerek  CHP’lileri şov yapmakla suçlamıştı. Gelinen noktada biz köye gittik bugün İSU çalışmaları başlatmış güzel bir gelişme diyen Akar, AKP’nin bugüne kadar her zaman din üzerinden siyaset yaptığını ve CHP’liler camileri ahır yaptılar, destekledikleri gezi parkı eylemcileri camide içki içti, başörtülü kardeşimize Ortaköy de saldırdılar gibi ipe sapa gelmez iddialarda bulunduklarını belirterek ikinci dünya savaşında dönemin şartları gereği yapılan ve savaşa girilmeden dünyada milyonlarca insanın ölmesine rağmen ülkemizde kimsenin burnunun kanamadığını ve camilerimizin hepsinden ezan seslerinin yükseldiğini ancak bunların sorgulanmayarak sadece suçlama yapıldığını belirtti.

Akar “Gezi parkı eylemlerinde haftalarca başbakanın camiye ayakkabı ile girdiler,içki içtiler başörtülü kadınlara saldırdılar gibi sözlerinin unutulduğunun altını çizerek hani açıklıyordu, hani görüntüleri vardı doğru olmadığı bugün apaçık ortada vatandaşlarımız bunun hesabınıda sormalılar, bir yerde zulum varsa bunun başı açığı başörtülüsü olmaz bu ayrımcılık Başbakanın siyaset ve düşüncesine uygundur. Bu yüzden bundan sonra din üzerinden siyaset yaptıklarında susmayacağız gereken cevabı vereceğiz”dedi.

ZULÜM SADECE MISIRDA DEĞİL

Mısırda yaşananlara ilişkinde değerlendirmede de bulunan Akar, AKP’nin dış politikada sıfır sorun diyerek yola çıktığını ama bugün gelinen noktada sıfır ilişki olduğunu belirtti.  Akar,”Esad kardeşiydi şimdi o Esad Esed oldu düşman oldu, Mısırda müdahale olmadan iki hafta önce Sisi ile görüşüp mutluluk pozları veren yine başbakandı bugün Sisi İsrail’in adamı oldu. Irak da milyonlarca müslüman öldüğünde Amerikan askeri için kahramanlar dualarım onlarla diyeceksin geçtiğimiz haftalarda Bahreyn de tanklar insanları ezecek yüzlerce yaralı, tutuklanmalar olacak sesin çıkmayacak bu samimi değil”şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat