Özdilek

Siyaset

Akar; Ülkemiz Maden Cehennemine Döndü

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar AKP iktidarı ile birlikte ülkemizin maden ve taş ocağı cehennemine döndüğünü, 13 yılda 18.626 maden işletme ruhsatı ve 64 bin arama ruhsatının verildiğini belirtti.

30 Mart 2016 Saat: 11:49
Akar; Ülkemiz Maden Cehennemine Döndü
Akar; Ülkemiz Maden Cehennemine Döndü

13 YILDA 64 BİN ARAMA 19 BİN İŞLETME RUHSATI

 

Akar, Enerji Bakanlığının vermiş olduğu bilgileri paylaşarak Kocaeli de olduğu gibi ülkenin her tarafında gelişi güzel maden işletme ve arama ruhsatlarının verildiğini söyledi. AKP iktidarları döneminde verilen maden ruhsat sayılarına dikkat çeken Akar, 13 yılda 18.626 maden işletme ruhsatı ve 64 bin arama ruhsatı verilmesinin mutlaka araştırılması gereken bir konu olduğunu belirtti.

 

Akar bu konuda meclis de araştırma önergeleri de sunduk,  ancak AKP her zaman olduğu gibi bunları reddederek gelişi güzel ruhsatların önünü açıyor dedi. Akar, yine ülkemizde 13 yılda 15.333 maden ruhsat süresinin uzatıldığını söyleyerek Kocaeli de de aynı anlayışın  egemen olduğunu görüyoruz dedi.

 

ÇEVRE DUYARLILIĞINDAN BAHSEDENLER HALIDEREYE BAKSIN

 

Enerji Bakanlığının maden işletme ve arama ruhsatlarına ilişkin cevabın manidar ve traji komik olduğunu söyleyen Akar “Bakanlık, Madencilik faaliyetlerinin çevreye duyarlı yöntemlerle yapılabilmesi, faaliyetler esnasında çevrenin en az etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması ve doğal dengenin korunmasına yönelik olarak maksimum tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır, diyor. Sayın Enerji Bakanını Halıdereye davet ediyorum gelip bu düzenlemeleri bize Halıdere de anlatsın dedi.”

 

Halıdere de bulunan taş ocağının işletme ruhsat süresi geçtiğimiz yıl 2037 yılına kadar ÇED gerekli değildir raporu ile birlikte verilirken arazi Orman ve Su İşleri Bakanlığının olduğu için ayrıca kira süresinin uzatılması gerekiyordu. Enerji Bakanlığının cevabında bu konuya da dikkat çekilmiş ve arazi için mutlaka bağlı Bakanlığın izninin gerekliliği ve bölge yerleşim yeri ise mutlaka ÇED raporunun verilmesi gerektiği belirtilmiş. Ancak kanun ve mevzuat maalesef Kocaeli de hiçe sayılırken en azından AKP’li Bakan, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanının seçim öncesi Halıdere halkına vermiş olduğu sözleri tutmasını bekliyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat