Özdilek

Siyaset

AKAR: SİBEL GÖNÜL’Ü BASKI ALTINA ALDILAR’

CHP Milletvekili Haydar Akar, düzenlediği basın toplantısında Maşukiye’de açılması planlanan taşocağıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

22 Aralık 2012 Saat: 23:49
AKAR: SİBEL GÖNÜL’Ü BASKI ALTINA ALDILAR’
AKAR: SİBEL GÖNÜL’Ü BASKI ALTINA ALDILAR’

Kent kamuoyu nun bu konuda bütünleştiğini belirten Akar, AK Parti Milletvekili Sibel Gönül’ün bu konudaki tavrından dolayı susturulduğu be baskı altına alındığını belirtti

CHP Milletvekili Haydar Akar, ülke ve kent gündemine ilişkin dün, CHP il binasında bir basın açıklaması yaparak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda kent kamuoyu gündeminde sıkça yer alan ve Maşukiye’de açılması planlanan taşocağına değinen Akar, burada bu taşocağının açılmasının en büyük sebebi başbakanın kendi şovunu gerçekleştirmek için bu çalışma süresinin 24 aya indirmek için olduğunu söyledi. Kent kamuoyu nun bu taşocağının açılmaması için bütünleştiğini belirten Akar, isim vermeden AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu bütünleşmenin dışında kaldığını söyledi.

‘SİBEL GÖNÜL’Ü BASKI ALTINA ALDILAR’

İktidar partisi temsilcilerinin kamuoyu nda farklı bir algı yaratmak için bu projenin milli bir proje olduğunu öne sürdüklerini belirten Akar, “ Kamuoyu bu konuda aldatılıyor. Devletin buradan para kazandığı konusu aldatmacadır. Bu tür söylemler şova yönelik söylemlerdir. Bu konuda farklı AKP’lilerden farklı bir görüşe sahip olan AKP Milletvekili Sibel Gönül’ü baskı altına aldıklarını görüyoruz. Bu baskılardan dolayı Sibel hanımın sustuğunu biliyoruz. Sibel Gönül’ün AKP’nin muhafazakar görüşüne uymayan bir dünya görüşüne sahiptir. Sibel Gönül’ün bu konudaki tavrını sonuna kadar savunmasını istiyoruz. Kentte farklı bir algı yaratmak için bilbordları yeşil fotoğraflarla dolduruyorlar.

‘TOPLUM TEPKİ VEREMEZ HALE GETİRİLDİ’

Bu gün baktığımızda Kocaeli, Avrupa ülkelerindeki yeşil alan kriterlerinin hiçbirine uymuyor. Burada açılacak taşocağından çıkacak malzemenin kalitesi veya maliyeti söz konusu değil. Bu alanları tekrar ağaç landırmakta söz konusu değildir. Tahrip edilecek bu alanların tekrar eski haline dönmesi mümkün değildir. Burada açılacak taşocağına yöre halkının da fazla tepki göstermemesi bizleri üzüyor. Toplumun ne kadar tepkisiz bir hale getirildiği ve toplumda biat kültürünü ne kadar yerleştirildiğini görebiliyoruz. Bizler bu taşocağının açılmaması için gereken her türlü yasal tepkiyi vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘TÜKETEN BİR TOPLUM HALİNE GELDİK’

TBMM’de görüşülen bütçe görüşmelerine de değinen Akar, ülke dış borcunun 23 milyar dolardan 1 milyar dolara indiğini söyleyenlerin halkı aldattığını söyledi. 2010’dan 2011’e devreden dış borcun 73 milyar dolar olduğunu belirten Akar, sadece 2011 yılında 47 milyar dolar dış borcun alındığını söyledi. 2013 yılı içinde 12 milyar dolar dış borcun öngörüldüğünü belirten Akar, iç borcunun da giderek arttığını ve bu rakamın şuan 368 milyar TL olduğunu belirtti. Geçmiş yıllardan günümüze kadar ülkenin büyüme oranlarını rakamlarla ortaya koyan Akar, bir büyümenin söz konusu olmadığını, toplumun üretmekten daha çok tüketen bir hale geldiğini söyledi.

‘TARIM ÇÖKMÜŞ DURMDA’

Özelleştirme konusuna da değinen ve özelleşmenin en çok AK Parti döneminde arttığını belirten Akar, yıllık 730 milyon dolar geliri olan karayolların ve tesislerinde özelleştirileceğini söyledi. İşsizlik oranının giderek arttığını belirten Akar, “Ülkemizde tarım çökmüş durumdadır. Bunun en büyük sebebi mazot ve gübreye sürekli zam yapılmasından dolayıdır. Bunların fiyatlarının yüksek olmasıyla çiftçi hızlı bir şekilde tarımdan uzaklaştı. Sürekli tüketen bir toplum haline geldik” dedi.

‘BAKAN EKER’E ŞÖVALYE NİŞANI TAKTILAR’

Fransa tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e şövalye nişanının takıldığını belirten Akar, “Bunun en büyük sebebi yıllık 250 milyon et ithal edildiği içindir. Osmanlı dönemine baktığımızda şövalye nişanı Osmanlıya da verildi ve Osmanlı çöktü. Yeni bütçeye baktığımızda bu bütçede öğrenciler, memurlar, işçiler, garibanlar ve halk yer almıyor. Bu bütçe zam ve zor bütçesidir. AKP kendi döneminde ülkeyi perişan bir duruma getirdi. Bu gün baktığımızda Kocaeli’nin iki katı büyüklüğünde toprak satıldığını görüyoruz. Halkın bu gerçekleri görmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat