Özdilek

Güncel

AKAR “Pazarcı Esnafı Piyasayı Dengeliyor”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Haydar Akar Kartepe Köseköy Halk Pazarında seçim çalışmalarına devam etti. Pazarcıların sorunlarına değinen Akar, pazarcılarla yaptığı konuşmada:, Vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek, “İyi ki bu pazarlar var. Aksi halde süpermarketlerin eline düşen vatandaşımız evinde bir sebze yemeği pişiremeyecek duruma gelirdi. Pazar esnafı gerçekten hayat mücadelesi veren insanlardır. Pazar esnafının sorunları var. Kışın soğukta, yazın sıcakta vatandaşlara ucuz sebze - meyve satarak hem vatandaşın mutfağına katkıda bulunuyor, hem de piyasayı dengeliyor. Ama kazançlarına baktığımız zamanda çok fazla bir şey yok. Kazananlar her zaman aradaki aracılar, tefeciler” dedi.

Akar, konuşmasının devamında, “Dünyanın sistemi bunun üzerine kurulmuş. Üretici ve satıcı kazanmaz ama aracı her zaman kazanır. Bu sistemi ve düzeni yıkmamız gerekiyor. Bu düzeni yıkmanın yolu da iktidar olmaktır. CHP iktidara geldiğinde, bir kere küçük esnafı korumamız gerekiyor. Gerek imkanlar, gerek soysal haklar konusunda yardımcı olmamız gerekmektedir. Bu soğukta çalışan vatandaşlarımız bir süre sonra meslek hastalığına yakalanıyor. Sağlık sorunları nedeniyle çalışmayacak duruma gelen esnafımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Yaşanan bu sorunu herkes bilir ama yok sayarak görmezden gelirler. Daha doğrusu seçimden seçime gelirler. Ben kendi adıma söylüyorum; her zaman hemşerilerimin yanında olmaya çalışıyorum. Kocaeli genelinde 1,5 milyon insan var. Tek tek dolaşamıyoruz ama elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya çalışıyoruz. İnşallah iktidar olduğumuzda bu sorunların çözümü için konuşacağız.   Biz bu sorunları çözmek için buradayız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat