Özdilek

Siyaset

AKAR, KÖŞKER’İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi’ne ilişkin soruşturmayla ilgili meclise soru önergesi sundu

26 Haziran 2013 Saat: 21:38
AKAR, KÖŞKER’İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
AKAR, KÖŞKER’İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesi`ne ilişkin soruşturmanın peşini bırakmıyor. Birkaç kez konuyu meclis gündemine taşıyan Akar, son olarak 6 Mart`ta vermiş olduğu soru önergesi yanıtlanamayınca bir kez daha İçişleri Bakanı Muammer Güler`e ‘soruşturma ne oldu?` dedi. Akar önergesinde Ahmet Ayan adlı vatandaşın 2012 Şubat ayında bakanlığa yapılan şikayet ve iddialarına ilişkin haziran ayında vermiş olduğu soru önergesinin cevabının üzerinden geçen süre zarfında neler yapıldığı ve Köşker`in soruşturmanın selameti açısından görevden alınmasının gündemde olup olmadığını sorarken bakan Güler`in yine sessiz kalıp kalmayacağı merak konusu. 
İşte Haydar Akar`ın soru önergesi;

 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Muammer GÜLER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.25.06.2013
Haydar AKAR
Kocaeli Milletvekili
17.02.2012 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına ve Bakanlığınız Teftiş Kurulu Başkanlığına Ahmet AYAN adlı vatandaşımızın Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER hakkında detaylı olarak hazırlanmış iddialar ve şikayet dilekçesine ilişkin vermiş olduğum 12 Haziran 2012 tarihli ve 7/8489 sayılı soru önergeme Bakanlığınızca 11.09.2012 tarihinde verilen cevapta Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER hakkındaki iddialara ilişkin 13.04.2012 tarih ve 3986 sayılı onay ile Vali Yardımcısı Şükrü ÇAKIR`ın araştırma yapmak üzere görevlendirildiği belirtilmiştir.
Bu bağlamda;
1. Geçen 13 aylık süre zarfında iddialara ilişkin yapılan soruşturma hangi aşamadadır?
2. Soruşturmada ne gibi bulgular elde edilmiştir? 13 ay`ı aşkın süredir devam eden bu soruşturmanın sonuçlanması için öngörülen bir tarih var mıdır?
3. Bu aşamada belediye başkanının görevine hale devam ediyor olması soruşturma açısından uygun mudur? Soruşturmanın selameti açısından görevden alınması düşünülmekte midir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat