Özdilek

Siyaset

Akar,Karaosmanoğlu Çetelerin Değil Vatandaşın Yanında Olsun!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilip Park Otomat firması ve uygulamalarla ilgili dilekçe verdi.

29 Ekim 2013 Saat: 13:15
Akar,Karaosmanoğlu Çetelerin Değil Vatandaşın Yanında Olsun!
Akar,Karaosmanoğlu Çetelerin Değil Vatandaşın Yanında Olsun!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçen yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilip Park Otomat firmasına 3 yıl 10 ay işletmesi için verilen Kocaeli caddelerindeki otopark uygulamasının yasal olmadığı gerekçesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek bu uygulamanın kaldırılmasını istedi.

 

AKAR, KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Akar, daha önce konuya ilişkin Kanun teklifi ve soru önergesi vermiş, vatandaşın otopark çetelerine teslim edildiğini bununda yasal olmadığını belirtmiş, görevi vatandaşa hizmet olan Belediyenin vatandaşı rant kapısı olarak görmesini de sert bir dille eleştirmişti. Konunun takipçisi olmaya devam eden Akar, bu defa ise Büyükşehir belediyesine dilekçe vererek vatandaşın çilesini bitirmeye çalışıyor.

AKAR, KARAOSMANOĞLU ÇETELERİN DEĞİL VATANDAŞIN YANINDA OLSUN

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine verdiği dilekçede mevzuatı ve yasaları hatırlatarak bu uygulamadan vazgeçilmesiniistedi. Akar, şehir içi yolların kamunun ücretsiz kullanımına açık olduğunu, yolların ücretli otopark sahasına tahsis edilmesinin yasal düzenlemelere aykırı olduğunu belirtti.

 

Dilekçesi hakkında konuşan Akar, ‘’Karaosmanoğlu’nun bu çetelerle kişisel bir iş birliği yoksa Kocaeli Caddelerini bu hukuksuzluktan temizler. Zaman zaman vatandaş ile işletme çalışanları karşı karşıya geliyor ancak yetkililer bu konularda duyarsız kalıyor vatandaşın çetelerin elinde hırpalanmasına göz yumuyor eğer vatandaşa hizmetse amaç hizmete önce vatandaşı koruyarak onun üzerinden rant sağlamaya çalışmayarak başlayacaksın’’ dedi.

 

ANKARA VE İSTANBULDA YARGI KARARLARI VAR

Akar dilekçesine Ankara ve İstanbul’daki yargı kararlarını da ekleyerek bu illerde yargının Belediyelerin caddelerde uyguladığı otopark uygulamasına dur dediğinin altını çizerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de yasaya aykırı bu uygulamadan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

 

ŞİMDİ NE OLACAK

Yazılı olarak yaptığı başvuru sonucunu bekleyeceğini belirten Akar 60 gün Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin süresi olduğunu bu süre zarfında gerekli işlemlerin yapılmaması halinde yargıya başvurarak vatandaşın hakkını yasal yollardan arayacağını ve bu işin peşini de bırakmayacağını sözlerine ekledi.

 

 Haydar Akar

CHP Kocaeli Milletvekil


İşte Dlekçe...

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA

Karabaş Mah.Salim Dervişoğlu Cad. No:80 41040 İzmit / Kocaeli

KONU: Kocaeli’de  İnönü Caddesi,  Şehabettin Bilgisu Caddesi,  Fethiye Caddesi,  Leyla Atakan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Atakan Caddesi,  Atatürk Bulvarı veKocaeli’de yer alan diğer tüm ilçelerdeki caddeler üzerindeki YER ALAN OTOPARK ALANLARININ KALDIRILMASINA KARAR VERİLMESİ İSTEMİDİR.

Kocaeli’de bulunan anaarter olarak tabir edilen caddelerKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından özel şahıslara verilerek otopark olarak işletilmektedir.

3194 sayılı yasanın 37 maddesinde; İmar Planlarının tanziminde planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile müstakbel ihtiyaçları göz önünde tutularak lüzumlu otopark yerleri ayrılır otopark ihtiyacı bulunan bina ve tesislere lüzumlu otopark yeri tefrik edilmedikçe yapı izni, otopark tesis edilmedikçe de kullanma izni verilmez denmektedir. Ayrıca otopark yönetmeliğinin 4. Maddesi uyarınca “ otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye veya valilikçe karşılanması zorunludur. “hükmü amirdir.

Haydar Akar

CHP Kocaeli Milletvekili

Adres: T.B.M.M B.Blok 3. Banko Üst Zemin Kat

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat