Özdilek

Siyaset

Akar; “Hayır” İçin Kandıra Köylerinde

Referandum sürecinde Kandıra ve köylerinde vatandaşlarla biraraya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar referandum da yapılmak istenen değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

6 Nisan 2017 Saat: 08:52
Akar; “Hayır” İçin Kandıra Köylerinde
Akar; “Hayır” İçin Kandıra Köylerinde

CHP eski Kandıra İlçe Balkanı Recep Şenol, Eski İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç’in eşlik ettiği ziyaretler de CHP heyeti, Hayır için gerekçeleri sunarak vatandaşlardan destek istedi. Kandıra da esnaf ziyaretleri yapan CHP’liler Esnafa “Hayırlı işler” dileğinde bulunurken, esnafın dertlerini de dinledi.

 

Esnafın sorunu değil bir kişinin sorunu için çalışıyorlar

 Son dönemde ekonomide yaşanan sorun ve sıkıntılar ile hükümetin iç ve dış politikada yaptığı hatalar nedeniyle esnafın büyük sıkıntı içine düştüğünü belirten Akar, son bir yılda Türkiye genelinde 100 binin üzerinde esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Satış yapamadığı için bankalara ve başka kuruluşlara borçlanan esnafa yönelik kredi müjdelerinin de kağıt üzerinde kaldığını hatırlatan Akar, Sanayi sitesinde, sokakta, caddede yani her gittiğimiz yerde esnafımız dert yanıyor. Esnaflar üretmek istiyor ama piyasa çok kötü. Ekonomide başarı hikayelerini anlatanlar esnafların sorunlarını ya bilmiyorlar, ya da bilmezden geliyorlar” diye konuştu. Akar, 1 Kasım öncesi AKP’nin seçim vaatlerinde vatandaşa, esnafa, taşeron işçilere ve işsizliğe ilişkin çözümlerin dile getirildiğini belirterek, Ancak bakıyoruz bu sorunlar olduğu gibi dururken bugün vatandaşın karşısına sadece bir kişinin sorunu için geliniyor. Milletimiz bugün Evet için kendisine gelenlere kendiniz için değil bizim için ne yaptınızı sormalı dedi.

 

Meselemiz memleket meselesi

 Kandıra Karaağaç ve Ballar köyünde vatandaşlarla sohbet eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  16 Nisan’da yapılacak olanın bir parti tercihi olmadığının altını çizerek, ‘ Bu mesele parti meselesi değildir. Bizler çocuklarımızın geleceği için Türkiye’nin geleceği için elimizi taşın altına koymamız gerektiğinin farkındayız. Bu yüzdende Cumhuriyeti kuranların bu topraklarda özgürce yaşamamız için canlarını feda edenlerin bize en büyük emaneti olan Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkarak 16 Nisan günü sandığa gitmeliyiz.’ dedi.

 Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Akar, "Milletvekili sayısını neden 600’e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AKP Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade’den bahseden AKP Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek" şeklinde konuştu. Akşam geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdüren CHP heyeti 11 gün sonra sandıktan Hayır çıkacağına inandıklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat