Özdilek

Ekonomi

Akar, Derince Limanını Meclis Gündemine Taşıdı

TBMM’ de Kocaeli ve sorunları sık sık gündeme gelirken Kocaeli’nin muhalefet ve iktidar mensubu Milletvekilleri de Meclis de karşı karşıya gelebiliyor.

12 Şubat 2016 Saat: 11:26
Akar, Derince Limanını Meclis Gündemine Taşıdı
Akar, Derince Limanını Meclis Gündemine Taşıdı

Dün de Meclis de süren çalışmalar da CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Derince Limanına ilişkin açıklamalarda bulundular.

AKAR; SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Akar konuşmasında Bakan Işık’a Derince Limanın özelleştirilmesi sonrasında yaptığı açıklamaları hatırlatarak; Sayın Bakan, geçen yıl sizin de bildiğiniz gibi mart ayında Derince Limanı özelleştirildi. Bu özelleştirmeyi yaparken 450 bin metrekarelik bir deniz dolgusuna da izin verildi. Sizin söylemlerinizde ve büyükşehir belediye başkanının hatta o dönemin valisinin söylemlerinde denizlerde artık dolgu yapılmayacağını, 43 tane limanımız olduğunu ve bu dolguya izin verilmeyeceğini ifade etmiş olmanıza rağmen Gölcük tarafına 450 metre, kıyıya paralel, 1 kilometrelik bir dolgudan bahsediyoruz. Bu alanın konteyner limanı olarak değerlendirileceği ifade edilmiş olmasına rağmen LPG tankları ve diğer tehlikeli yakıtların tanklarıyla donatılacak ve Kocaeli'ne giren tır sayısı yaklaşık 10 bin civarında da artacak. Bu duruma nasıl izin veriyorsunuz veya sessiz kalmayı niye tercih ediyorsunuz? dedi.

IŞIK’DAN DOLGUYA DESTEK

Bakan Işık Akar’ın sorularına cevap vererek; Körfezde herkese rastgele liman izni verme şansımız yok, Derince Limanı'nın ölçek ekonomisine uygun şekilde limancılık hizmeti vermesinin de doğru ve gerekli olduğunu düşünüyoruz dedi. Bölgeyi iyi bildiğini belirten Işık,  böyle her fabrikanın kendi önüne bir iskele yapacağım diye müracaatına da kesinlikle de karşıyız. Bu noktada da bugüne kadarki tavrımızı sürdürüyoruz ama Derince Limanında  gerçekten limancılık hizmeti verilecek. Kaldı ki orada dolum tesisleri falan değil konteyner limanına yönelik bir çalışma  var ve ben  araziyi de karış karış bildiğim için söylüyorum. Şu anda, mevcut limanın hemen yanında bir atıl alan var, o atıl alanın doldurulması ve biraz daha uzatılarak büyük ölçekli gemilerin yanaşmasına da müsaade edilmesinin ben ekonomi açısından da son derece doğru bir yaklaşım olduğunu özellikle söylüyorum.’ dedi. Kocaeli Milletvekillerinin bu konuşmaları da bize gösteriyor ki Derince Limanına ilişkin tartışmalar bitecek gibi görünmüyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat