Özdilek

Güncel

Akar ,Danimarka’ya gitti

Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti.

24 Ekim 2018 Saat: 09:51
Akar ,Danimarka’ya gitti
Akar ,Danimarka’ya gitti

Özellikle  Malmö’de göçmen çocukların eğitim gördüğü okullardaki fiziki şartları beğenen Haydar Akar, sağlanan imkanlara hayran kaldığını söyledi.

Kontroller giderek artıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Göç Komitesi üyeleri bir araya gelen heyet sabah Danimarka’dan İsveç’e geçti. İzlenimlerini paylaşan Akar, Danimarka’dan İsveç’e her 10 dakika da bir tren seferlerinin olduğunu, daha önceden herhangi bir pasaport kontrolünün olmadığını ancak yoğun mülteci akını nedeni ile kontrollerin arttığını söyledi.

26 milyon mülteci ve sığınmacı

Dünyada ana vatanlarından ayrılıp başka ülkelerde yaşayan 258 milyon göçmen bulunduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2017 yılında uluslararası göçmenlerin 26 milyonun mülteci ve sığınmacı konumunda olduğunu söyledi. Göçmenleri insan kaçakçılığı gibi birçok tehdit ve riskle karşılaştığına dikkat çeken Akar, buna en yakın şahit olan ülkenin Türkiye olduğunu, göç eden ya da buna zorlanan insanlara yardım için tüm ülkelerin ve kuruluşların destek vermesi gerektiğini söyledi. Üç gün boyunca ziyaret ve incelemelerde bulunan Agit heyeti bugün Ankara’ya dönüyor.

Etiketler: Haydar Akar,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat