Özdilek

Siyaset

Akar, CHP Üretim Ekonomisine Geçecek

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Genel Merkezin görevlendirmesiyle, bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gitti

17 Ocak 2015 Saat: 14:16
Akar, CHP Üretim Ekonomisine Geçecek
Akar, CHP Üretim Ekonomisine Geçecek

   Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Akar, Paris'te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye 'de de esefle karşılandığını söyledi.

 

Terörün 5 kıtayı etkisi altına aldığını belirten Akar, "Bu saldırıdan sonra faillerin yakalanması, sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısı öne çıkmıştır. Bu kanı, terör belasıyla sık sık yüz yüze gelen ülkemiz için çok talihsiz bir durumdur" dedi.

 

Cumhuriyet hükümetlerinin tümünün uluslararası terörle mücadelede dünyaya güven verdiğini ifade eden Akar, şunları kaydetti:

 

"CHP olarak, hangi coğrafyada işlenirse işlensin, kim yaparsa yapsın, hedefi ne olursa olsun terörün her türlüsüne hayır diyoruz. Hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki CHP hükümetleri başta olmak üzere AKP 'den önceki iktidarlar Türkiye'nin uluslararası alandaki geleneksel saygınlığına gölge düşürmemeye büyük özen gösterdiler."dedi.

 

AKP CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FACİASIDIR

Akar konuşmasında; AKP Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir. Türkiye'ye akan sıcak para yılda ortalama yüzde 20 faiz kazanmakta, AKP bununla dışarıdan para getiriyoruz diyerek övünmektedir. Sıcak paraya yılda 50 milyar lira faiz ödemesi yapılmaktadır. Hükümet ülke kaynaklarının büyük bölümünü faiz lobisine sunmaktadır.

AKP yapan değil, satan partidir. Türkiye'de özelleştirmelerin başladığı 1986 yılından 2015 yılına dek 65 milyar dolarlık satış yapılmıştır. Bunun yüzde 87'lik dilimini oluşturan 57 milyar dolarlık bölümü AKP döneminde yapılmıştır.

AKP, önemli bölümü Cumhuriyetin ilk yıllarında CHP iktidarı döneminde yapılan onlarca tesisi satmış, karşılığında bunun onda biri düzeyinde bile tesis inşa etmemiştir.1934'te kurulan SEKA, 1935'te kurulan Etibank, 1937'de kurulan Türkiye Demir Çelik İşletmeleri, 1953'te kurulan TÜGSAŞ, 1960'ta kurulan Erdemir AKP döneminde satılan kurumlardan sadece birkaçıdır. dedi.

 

  CHP İLE ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLECEK

CHP iktidarında ekonomiye bakışı temelden değiştirip tüketim ve borç ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceklerini dile getiren Akar, şöyle konuştu:

"Halkımızı borçlandırarak rehin alan hükümetin bıraktığı yükü halka ödetmeyeceğiz. CHP ekonomi yönetimini halkın sıkıntılarını en aza indirecek yöntemlerle ele alacaktır. CHP'nin Seçim Bildirgesi'nde temel hedef ve stratejilerimiz somut projelerle ortaya konulacaktır. Ancak bu noktada da belirtmek gerekir ki, sanayide ve tarımda Ar-Ge'ye dayalı yeni bir büyüme ve kalkınma hamlesine girişilecek, artan refahın hakça paylaşılması ilkesi yaşama geçirilecektir."

Toplantıya CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertuğrul, CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver ile partililer katıldı. Toplantı sonrası CHP heyeti sivil toplum kuruluşları ve esnaf ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat