Özdilek

Siyaset

Akar: 5 vekil çıkarmayı başaracağız

CHP Derince İlçe Örgütü tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan Milletvekili Haydar Akar, “Biz genel seçimlerde 3 milletvekili sayısını 5’e çıkarmak için yola çıktık. Bunu başaracağız” dedi.

16 Kasım 2014 Saat: 13:26
Akar: 5 vekil çıkarmayı başaracağız
Akar: 5 vekil çıkarmayı başaracağız

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, başkan olarak seçilmesinin beşinci ayında, partide şimdiye dek görev alan isimlerle Derince Yenikent’te bulunan Tanyıldız Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Partinin çeşitli kademelerinde görev yapan birçok ismin katıldığı toplantıya CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş ve Haydar Akar da katıldı.


ENERJİ İÇ ÇEKİŞMEDE HARCANIYOR
CHP’nin genelde tüm enerjisini parti içi çekişmelere harcadığını ifade eden İlçe Başkanı Nihat Değer, “Konuşacak çok şeyimiz varken iş çekişme içindeyiz. AKP kuyuya bir taç atıyor ve CHP’nin bu taşı çıkarmasını istiyor. Biz AKP’nin kuyuya attığı taşı çıkarmayacağız ama AKP’yi o kuyuya gömeceğiz. Seçimlerde 26 bin oy aldık ama Derince’de var olan 95 bin seçmene ulaşmalıyız” diye konuştu.


GÖÇLERİN SEÇİME ETKİSİ
Kahvaltıda konuşan il başkanı Yalçın Kuşkan, “Her yıl bir Bayburt kadar büyüyen bir Kocaeli var. Göç nedeniyle her yıl büyüyoruz. Seçmenlerimizden asla şikayet etmiyoruz. Göçün nedenleri vardır. Bu nedenle kentte gelen göçün önemli bir kısmı geçim sıkıntısı, eğitim sıkıntısı nedeniyle oluyor. Kocaeli’ye göçler CHP’nin yüzde 10’un altında oy aldığı illerden oluyor. Kocaeil’nin bir çok yerine dağılan göçler özellikle kentin batı kısmında seçim sonuçlarını etkiliyor” şeklinde konuştu.


5 MİLLETVEKİLİNİ ZORLAMALIYIZ
Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla ön seçim yapılacağına dikkat çeken Yalçın Kuşkan, “ Bizlerin kanaati milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesidir. Arzu eden partililer çıkıp kendini partililerin onayına teslim edecek. Ben milletvekili sayımızın en az 5-6’ya çıkacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nde 268 bin ilçe belediyelerinde 301 bin oy aldık. İzmit’te MHP olayları yüzde 13’ten yüzde 6’ya düşmüş, Kartepe ve Gölcük’te de aynı şey yaşanmış. Ancak Derince’de bir Türkiye realitesi yaşanmış ve AKP, CHP ve MHP ile üç eksenli bir seçim oldu. Kandıra, Başiskele, Körfez’de partimizin oylarını artıracağız. Bizim daha ileriye gitmemiz gerekiyor. 3 milletvekili yetmez 5 milletvekilini zorlamalıyız” dedi.


KİMSE DİSİPLİNSİZLİK YAPAMAZ
Parti içinde konuşulan özellikle açılım süreci ve Emine Ülker Tarhan’ın istifasıyla ilgili konuşan Mehmet Hilal Kaplan CHP’de her şeyin değişebileceğini ancak parti omurgasının asla değişmeyeceğini belirtti. Mehmet Hilal Kaplan, “Partide herkes genel başkanı eleştire bilir ama kimse disiplinsiz yapamaz. Partide kimse çift başlılık varmış gibi bir izlenim oluşturamaz. Parti içindeki çift seslere eyvallah” diye konuştu.


AYRIŞTIRIYORLAR
Açılım süreci konusunda konuşan Kaplan, “Biz demokratik laik devlet içinde barış içinde yaşamak istememizden asla vazgeçmeyiz. Bir parti dini temelde biri etnik temelde söylemde bulunuyor. Biz tek bir söylemle siyaset yapmıyoruz. Biz bir parti gibi Kürtlerin hakkını verin yoksa söyle yaparız ya da bir başka parti gibi onlar da Türk demiyoruz. Biz tüm farklılıkları düşünüyoruz. Biz tüm seçim barajlarının kaldırılmasını istedik. Biz düşünceyi suç olmaktan çıkarılmasını istedik. Eli silah tutanla eli kalem tutan ayrılması gerektiğini istedik. Biz birlikte yaşamak arzusuyla önemli kanun teklifler verdik ama bunu iktidar partisi ret etti. İktidarın barış dediği sürecin sonu ayrışmadır” diye konuştu.


3’Ü 5 YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ
CHP’de yaşananlara değinen milletvekili Haydar Akar, “ Antalya’da parti toplantısı yapıldı. Orada herkes konuştu. Ancak burada söz almayan konuşmayan birisi çıkıp daha sonra CHP’den sırayla istifa edeceğiz. CHP’ye haddini bildireceğiz diyor. CHP bunlara pabuç bırakacak değil. Kimse genel başkandan. Parti meclisi ve merkez yürütme kurulundan büyük değil” dedi. Partililerine çağrıda bulunan Akar, “Parti içi çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız. Sokakta CHP’yi savunacağız, anlatacağız ancak asla CHP’li birinin CHP’yi eleştirmesine izin vermeyeceğiz. Bu nedenle söylemlerimize çok dikkat edeceğiz. Biz 3’ü 5 yapmak için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat