Özdilek

Sağlık

Akademi'de Manevra İle Vertigo'dan Kurtulun

Kentimizin önde gelen hastanelerinden biri olan Akademi Hastanesi uzman doktorlarından Op.Dr. Evren Ay, halk arasında vertigo olarak bilinen 'Benin Paroksismal Pozisyonel Vertigo”nun tedavisinin mümkün olduğunu söyledi

27 Temmuz 2016 Saat: 22:56
Akademi'de Manevra İle Vertigo'dan Kurtulun
Akademi'de Manevra İle Vertigo'dan Kurtulun

Kentimizin köklü hastanelerinden Akademi Hastanesi, “Vertigo” tedavisi ile ilgili, hastaları önemli oranda kesin çözüme ulaştıran bir tedavi yöntemine uzun yıllardır imza atıyor. Uzmanlar arasında bir hareket illüzyonu olarak tanımlanan Vertigo, hastanın bulunduğu çevrenin döndüğü algısına sahip olmasına neden olan bir hastalık olarak biliniyor.

 

NEDİR BU “VERTİGO”

Tıp dilinde 'Benin Paroksismal Pozisyonel Vertigo' diye isimlendirilen bu rahatsızlık, Akademi Hastanesi doktorlarınca çok kısa sürede çözüme ulaştırılabiliyor. Toplumda görülen vertigo rahatsızlıklarının en çok görülen türü olan bu hastalık, başın belli hareketlerinde şiddetli baş dönmesine neden olan bir hastalık türü olarak biliniyor. Nedeni tam olarak bilinmese de, ani ve uzun süreli boyun pozisyonları, kafa travması, iç kulak iltihabı gibi nedenler hastalığın en önemli nedenleri arasında.

 

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Vertigo hastalığı hakkında bilgi veren Akademi Hastanesi uzmanları, aniden yaşadığınız baş dönmesi, genellikle 1-2 dakika kadar sürdüğünü ancak az görülmekle birlikte bazı atakların süresi bir kaç saate hatta 1-2 güne kadar uzayabiliyor. Bu ataklar sırasında baş dönmesiyle birlikte kulak çınlaması, işitme kaybı, denge kaybına bağlı yürüme zorluğu ve bilincin zayıflaması gibi diğer belirtiler görülebiliyor. Atak şiddetliyse ve uzun sürdüyse mide bulantısı, kusma, aşırı terleme ve/veya anormal göz hareketlerine yol açabileceğini de vurguluyorlar.

 

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Uzman kadrosuyla hizmet veren Akademi Hastanesi’nde tedavi süresi oldukça kısalıyor. Akademi Hastanesi’nin uzman doktorları, yaşadığınız bu durum, %90 oranında repozsiyon manevraları da denilen, poliklinik şartlarında ve muayene sedyesinde uygulanan, 3-4 dakika süren iç kulaktaki yarım daire kristallerin yerine yerleştirme manevraları ile düzeltilebildiğini söylüyor. Uzmanlar, bu tedavi %90-95 etkili ve olduğunu belirtiyor.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat