Özdilek

Sağlık

Akademi Hastanesi, Başiskele’de

İlimizin önde gelen sağlık kuruluşlarından Akademi Hastanesi, Başiskele sınırları içinde yer alan D-100 Karayolu Yahya Kaptan mevkiine yeni bir hastane yapıyor. Önümüzdeki mayıs ayında açılacak hastanede, 450 kişiye istihdam sağlanaca

3 Ekim 2013 Saat: 23:37
Akademi Hastanesi, Başiskele’de
Akademi Hastanesi, Başiskele’de

Kubilay Kırman’ın yönetim kurulu başkanı ve sahibi olduğu Akademi Hastanesi’nin ikinci şubesi, Başiskele sınırlarında kalan Yahya Kaptan D-100 Karayolu üzerinde hizmete girecek. Sağlık alanında önemli bir yatırım şeklinde hazırlanan ve toplamda 10 bin 86 metrekare yapı kullanım alanına sahip olan yeni Akademi Hastanesi’nin 2014 Mayıs ayında açılması planlanıyor.


TANITIM TOPLANTISI

Yeni Akademi Hastanesi’nin tanıtım toplantısı Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleşti. Toplantıya Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, yardımcıları Abdullah Cuhacı, Köksal Ayabakan, Akademi Hastanesi Mali İdari İşler Müdürü Koray Kırman, hastane başhekimi Erhan Uysal, yönetim kurulu danışmanı Tamer Ateş, halkla ilişkiler sorumlusu İpek Karabulut, anlaşmalı kurumlar sorumlusu Feyza Demir ve hemşirelik hizmetleri müdürü Kibar Alkan katıldı. Başkan Ayaz, isim vermeden iki yatırımın daha müjdesini verdi.


İKİ BÜYÜK YATIRIM MÜJDESİ

Yatırımcıların son yıllardaki en cazip ilçesi haline gelen Başiskele’de, Medikal Park ve Romatem hastanelerinden sonra üçüncü hastane olarak Akademi Hastanesi açıklandı. Akademi Hastanesi, yaklaşık 10 milyon doların üzerinde bir yatırımla Başiskele’de örnek bir hastane projesi hayata geçiriyor. Hastanenin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Ayaz, isim vermeden iki büyük yatırımın daha ilçeye geleceğini söyledi. Ayaz, “Sanayi alanlarımızı küçülttük. Yatırımlarımızı sağlık ve diğer turizm yatırımlarına yönelttik. Amacımız uluslararası bir marka olmak. Bazen insan evindeki çocuğun büyüdüğünü fark edemez. İşte Başiskele her geçen gün yatırımları ve hizmetleri ile büyüyor. Akademi Hastanesi yöneticilerine ilçemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Pişman olmayacaklar, kendilerine belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

10 MİLYON DOLAR

Yeni Akademi Hastanesi açılırken İzmit merkezde yer alan eski hastanenin kapatılmayacağının müjdesi vererek sözlerine başlayan Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kırman, “Hastanenin yapımı 10 milyon doların üzerinde bir maliyette olacak. Hastanede 450 kişi istihdam edilecek. Şu anda yeni hastanemizin temelleri atıldı. Çalışmalar yavaş yavaş başladı. Adı yine Akademi Hastanesi olacak ama merkezdeki hastanemizden bu hastanemizin ayırıcı bir takım özellikleri olacak’’ diye konuştu.


DESTEKÇİMİZ HALKIMIZ

Sözlerine devam eden Kırman, “En büyük destekçimiz, bizi böyle büyük bir projeye ve yatırıma yönelten Kocaeli halkıdır. Amacımız bu hastane ile sadece bu kentteki hastaların değil, yurt içi ve yurtdışındaki hastaların da ihtiyacını karşılayabilmektir. Eğer bir aksilik yaşanmazsa hedefimiz 2014 Mayıs ayında bu hastaneyi Kocaeli halkının hizmetine açabilmektir. Bir yatırımcının yatırım yapabilmesi için motive olması gerekir. Biz bu motivasyonu Kocaeli halkından ve Başiskele Belediyesi’nden fazlası ile alıyoruz ifadelerini kullandı.


12 YILDIR BÜYÜYORUZ

Hastane yapımına ‘kentin hastanesi’ sloganı ile çıktıklarını ifade eden Kırman, “İzmit’in tam teşekküllü ilk özel hastanesini açtığımız günden bu yana 12 yıl geçti. Akademi Hastanesi bu süreçte büyümeye, yeni bölümler açmaya, kadrosunu genişletmeye devam etti. 8 branş, 12 doktor ve 690 personelle başlayan yolculuğumuz bugün her biri alanlarında iddialı 24 branşta 42 doktorumuz ve 270 personelimizle devam etmektedir’’ diyerek hastanelerindeki gelişmeyi aktardı.


HASTANEDE YOK YOK

Kırman, “Yeni yatırımımız İzmit’in genişlemekte olduğu doğu yakasında, E-5 (D-100) karayoluna cepheli, Yahya Kaptan yerleşkesinin tam karşısında bulunmaktadır. Toplam 4890 metrekare açık, 10086 metrekare kapalı kullanım alanı planlanmıştır. Konum olarak ana arterlerin kesişme noktasında, toplu taşıma araçları ve özel araçla kolaylıkla ulaşılabilecek. Bir mevkide yer almaktadır. Karayoluna 58 metre cephesi bulunan hastanemizde otopark ve rekreasyon alanlarına son derece geniş yer ayrılmıştır. Açık alanımızda 200 araçlık otoparkımızın yanı sıra dinlenme alanları, hasta ve ziyaretçilerimizin muhtelif ihtiyaçları için hizmet noktaları bulunmaktadır’’ açıklamasında bulundu.


GÜNDE 1100 KİŞİYE TEDAVİ İMKANI

Toplam 10 bin 86 metrekare yapı kullanım alanına sahip yeni Akademi Hastanesi, 27 poliklinik odası, 1 KVC, 3 genel olmak üzere 4 ameliyathanesi, 2 doğumhane, 5 adet müşahede, 25 genel yoğun bakım, 17 yeni doğan yoğun bakım, 72 hasta yatağı olmak üzere 114 yatak kapasiteli. Bu büyüklüğü ile günde 1100 kişiye ayakta tedavi hizmeti verebilecek, 40 ameliyat gerçekleştirebilecek. Tüm binayı saran pnömatik tüp taşıma sistemleri, kan örneklerinin anında laboratuara ulaşmasını sağlayacak.


REFAKATÇİLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

Hastanenin projesi ise, İzmit’in genç mimarlarından Erkan Karacan tarafından hazırlanıyor. Ayrıca hastanede helikopter pisti ve ameliyathanelere direk ulaşımın sağlanacağı bir alt yapı hazırlanıyor. Yeni Akademi Hastanesi’nde onkoloji tedavileri hariç her türlü ameliyat ve tedavi yapılabilecek. Hasta rahatlığı için dikey yerine yatay mimari konsepti tercih edilirken, hastane içinden ulaşılabilmekle birlikte radyoloji-laboratuar gibi birimler ayrı bir binada ve ayrı giriş kapısına sahip konumda bulunacak. Tüm hastane birimlerinde bekleme alanları ortak yasal zorunlulukların çok üzerinde tutularak hasta refahı ve konforu en üst seviyede sağlanacak. 200 araçlık otoparkın yanı sıra en küçük hasta odası 28 metrekare, 7 adet vip odaları 35 metrekare üstü kapalı olarak projelendirildi. Çeşitli birimlerin eğitim ve toplantıları amacı ile 90 kişilik konferans salonu da hastanede yer alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat