Özdilek

Kültür/Sanat

AK Parti’de Yaprak Dökümü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Tüm partileri seçim heyecanının sardığı şu günlerde AK Parti, Kartepe Başkan Yardımcısı Nilgün Yıldırım’ın görevine son verilmesi ve Nevzat Doğan’la bir türlü yıldızı barışmayan Nedim Arsal’ın “Ülke ve parti çıkarlarını ihlal edici davranışlar sergilenmesi” suçuyla ‘görevden el çektirilmesi` kararı ile zor günler yaşıyor.

Kartepe’de Nilgün Yıldırımın’ın yerine atanan Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Bülbül’ün sorumlu olacağı birimler henüz kesinlik kazanmamışken, Nedim Arsal’ın ‘görevden el çektirme’ kararının yapılan gizli oylama ile 10’a karşı 35 oyla gerçekleştirildiği gelen bilgiler arasında.

Gizli oylama sonuşlarını açıklayan Zeki Aygün, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için raporu aynen okudu. Aygün şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan`ın 01.11.2010 tarihinde İzmit ilçe başkanı Nedim Arsal`ı şikayeti, il yönetim kurulu üyelerimizle müzakere edilmiştir. Yapılan müzakerelere göre şikayete konu eylemlerin AKP tüzüğünün 58. maddesinde olup olmadığı tartışmaya açılmış ve yapılan müzakere sonucunda eylemlerin 58 maddeye girip girmediği oylandı. Yapılan gizli oylamanın neticesinde 10 red oyuna 35 kabul oyuyla yapılanın tüzüğün 58/3 maddesine girdiği kabul edildi.

Nevzat Doğan`ı çalışmaları noktasında eleştirerek, iyi hizmet verememekle suçlayan Arsal`ın basın önünde aleyhine açıklamalar yapmasından rahatsız olan Doğan da, il yönetimine şikayet dilekçesi vermiş ancak parti büyüklerinin araya girmesiyle şikayetini geri almıştı. İlçe başkanının eleştirilerini sürdürmesi üzerine Doğan, Arsal`ın disiplin kuruluna gönderilmesi için 1 Kasım`da ikinci şikayet dilekçesini vermiş ve bunun uygulanmaya konması noktasında il yönetimine müthiş bir baskı yapmıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından disiplin kuruluna sevk ve uyarı cezası beklenirken, gizli oylama ile çıkan ‘ partiden el çektirme’ kararı Nedim Arsal ve parti üyesi birçok kişiyi oldulça şaşırttı. Oylama sırasında yükselen sesler, Arsal olayı partiyi ikiye mi bölüyor sorusunu akıllara getirdi.

Arsal’ın görevden alınmasıyla birçok parti üyesinin de görevlerinden istifa edeceği söylentileri ile seçimlere 5 ay kala yaşanan bu gerginliklerin, seçim sandıklarına nasıl yansıyacağı şimdiden merak konusu oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat