Özdilek

Siyaset

Ak parti Kongresi 25 Şubat’ta kaldı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan daha önce 17 Şubat’ta gerçekleştirileceği açıklanan il kongresi 25 Şubat Pazar gününe olacağını söyledi

29 Ocak 2018 Saat: 17:19
Ak parti Kongresi 25 Şubat’ta kaldı
Ak parti Kongresi 25 Şubat’ta kaldı

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen il gençlik kolları kongresine ilişkin, “Cumartesi günü il gençlik kollarımızın kongresini icra ettik. Teşkilat olarak göğsümüzü kabartan bir organizasyondu.  Bizler liderimizin gelişi için ayrı bir sevdayla hazırlıklarımızı ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız üç ilde gençlik kolları kongresine katılıyor. İlkine de Kocaeli’de katıldı. Bunun ayrı bir gururunu yaşadım.  Gençlerimizin enerjisi, sevdası en güzel şekilde gösterildi. Yaklaşık bir hafta o salonda yatıp kalktı gençlerimiz. Bunların hiçbiri talimatla olmadı. Kardeşlerimizin gönlünce yapıldı” dedi.

“Yaklaşık 30 bin kişi vardı”

Miting ve kongre organizasyonu aynı gün yaptıklarını ifade eden Ceyhan, “Mitingde Kocaeli halkı yerini aldı. O alanda Cumhurbaşkanımızın yaklaşık 30 bin kişiye hitap edişini seyrettik. O soğuk alanda bekleyip bize o güzel anları yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Salonda da 9-10 bin kişi vardı. Salonun yüzde70’i gençlerindi. Ana muhalefetin kongresini 600 kişilik salonda, gergin bir ortamda yaptığını biliyoruz. AK Parti’nin zaferinin merkezinde birlikteliği yatmakta. Bunu anlayamayanlar iktidara uzak kalacaklardır. Cumhurbaşkanımızın keyiflendiği bir kongre yapmanın gururunu yaşıyoruz. Dünya liderini ağırlamanın ufak tefek sıkıntıları olmuştur. Bunlar tamamen güvenlik konseptiyle alakalıdır” diye konuştu.

 

“Teşkilatımız bir bütün”

Ceyhan,  “Sayın Cumhurbaşkanımız İbrahim Karaosmanoğlu başkanımızın davetini kırmayıp evinde yenge hanımın lahanasını tatmak üzere ağırlandı. Hoş sohbet edilen güzel bir organizasyon oldu. Bizim için önemli bir organizasyonu atlatmış olmanın mutluluğunu tatmış olduk. Kocaeli teşkilatları bir bütün halinde. AK Parti Kocaeli ailesinin bütün olarak verdiği mücadele kongrede tezahür etti. İnşallah il kongremizi de aynı güzellikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Devamımızla ilgili bir sorun yok

“İl kongremizle ilgili durum aslında önceden belliydi” diyen Ceyhan, “Ama il gençlik kolları öncesi açıklamanın doğru olmayacağını düşündüm. İl kongremize sayın Başbakanımız gelecek. Teşkilatımızla bir istişare edeceğiz. Yeni yönetimin şekillenmesi gibi konuları istişare ettikten sonra adaylık açıklamamızı birkaç gün içerisinde yapacağız. İl kongremizi 25 Şubat günü saat 13.00 Pazar gününe aldık. Programa göre 17 Şubat’ta olması gereken kongre Başbakanın yurt dışı programı olduğu için ertelendi. İl kongremiz de Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapılacak. Devamımızla ilgili genel merkezimize ilişkin bir sorun yok. Sadece temsil bazında kademe başkanlarımızla birlikte bir açıklama yapacağız. İl yönetimi Şemsettin Ceyhan’ın il yönetimi olmayacak. Kentin il yönetimi olacak. Biz istişare partisiyiz. Allah mahcup etmesin. Başbakan’ın bir miting programı olmayacak” açıklamasını yaptı.

“Önemli bir viraj geçildi”

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik gerçekleştirilen operasyona yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Afrin’de harekat 10 gündür başarılı bir şekilde sürdürülüyor.  Burseya tepesi de alınmış durumda. Terör örgütlerine yönelik önemli bir viraj geçilmiş oldu. Ordumuzu tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Milletimizin başı sağ olsun. Bu harekât terör koridorunun oluşmaması anlamında nihayete erecektir. 557 terörist yok edildi. Kalanlar da bertaraf edilecektir. Rabbim askerimizi korusun” dedi.

HABER: Ufuk BAGAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat